Palatul Schönbrunn este unul dintre cele mai frumoase complexe arhitectonice europene în stil baroc, ce face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Reședința de vară a familiei imperiale în timpul Dinastiei Habsburgilor, palatul a fost construit în încercarea de a rivaliza cu Versailles-ul.
Astăzi aflăm împreună 5 lucruri interesante despre Palatul Schönbrunn.

schonbrunn-434588_1920--1-

✔ Întregul complex este format din palatul cu cele 1441 camere, dintre care doar 40 pot fi vizitate, dar și un parc, statuete și fântâni și o grădină zoologică, cea mai veche din lume.
✔ Numele palatului se traduce prin “izvor frumos”, expresie folosită de Împaratul Matthias în anul 1612, în timpul unei partide de vânătoare.
✔ Oranjeria, construită de Împăratul Franz Stephan I în 1754, are o lungime de 189 metri, fiind astfel cea mai lungă oranjerie în stil baroc din lume, pe locul secund situându-se cea a Palatului Versailles.
✔ Sala Oglinzilor este locul în care Mozart a ținut primul său concert în anul 1772, la vârsta de doar șase ani. Viitorul compozitor a cântat în duet cu sora sa mai mare, Nannerl, pentru împărăteasa Maria Theresa.
✔ Grădinile franceze formează un uriaș labirint, a cărui construcție a durat 40 ani și care se întinde pe o suprafață de 2700 mp. Diverse jocuri și activități îi întâmpină pe curajoși, iar cei ce ajung în centru îi pot observa pe cei rătăciți de pe o platformă ridicată.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL
Descoperă secretele ascunse ale Palatului Schönbrunn cu o vacanță inedită din Colecția Culorile Orașului - City Colours™: Pe urmele lui Mozart și Strauss la Schönbrunn.