Munchen este o populară destinație turistică, fiind numit și “Capitala secretă a Germaniei”. Renumit pentru faimosul festival Oktoberfest, una dintre cele mai bune berării din lume – Hofbrauhaus, mașinile BMW și muzica în stil bavarez, Munchen este un oraș de neratat!
Iată ce trebuie neapărat să vizitezi când ajungi aici.
arena-1181668_1280
Marienplatz, piața centrală a orașului, a fost inima acestuia chiar de la înființarea sa, în 1158. Și-a primit numele de la statuia aurită a Fecioarei Maria din centrul său și este dominată de clădirea noii primării, Neues Rathaus, construită în stil neogotic și care acoperă 9159 m². Ceasul turnului primăriei, Glockenspiel, este ornat cu mici figurine acționate la diverse ore și care reprezintă scene medievale.
Frauenkirche sau Catedrala din Munchen este probabil simbolul orașului, construită în stil gotic la sfârșitul secolulul al 15-lea. Exteriorul se remarcă prin două turnuri în formă de domuri, cu o înălțime de 99 metri, vizibile din orice punct al orașului.
Allianz Arena, gazda celor două echipe ale orașului, Bayern Munchen și Munchen 1860, este o adevărată minune arhitecturală și un must-see pentru turiștii pasionați de fotbal. Pereții stadionului cu o capacitate de 75 000 locuri sunt realizați din pernuțe gonflabile ce pot fi luminate în culorile uneia dintre cele două echipe.
Muzeul BMW este găzduit de o clădire impresionantă, în stil futurist. Aceasta are o formă rotundă, de deasupra fiind vizibilă sigla BMW. Întreaga istorie a uzinei automobilistice poate fi descoperită aici, iar la câțiva pași se află chiar sediul principal al Bayerische Motoren Werke AG, o clădire ce imită un motor în patru cilindri.
Castelul Nymphenburg, construit la sfârșitul secolului al 17-lea pentru a celebra nașterea moștenitorului tronului, Max Emanuel, este o impunătoare construcție în stil gotic. Castelul este înconjurat de un parc imens cu grădini superbe, fântâni arteziene și iazuri. Fațadele centrale sunt vopsite în alb, iar acoperișurile sunt roșii.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL
Descoperă cele mai interesante atracții din Munchen cu un CityBreak Special CMB!