Cunoscut mai ales drept capitala economică a Italiei, Milano este mult mai mult de atât, un oraș sofisticat și elegant, ce nu trebuie ratat.
Iată ce trebuie să vizitezi când ajungi acolo.

milan-2408091_1920--1-

Domul din Milano este simbolul orașului, cea mai mare catedrală gotică din Italia și a treia catedrală catolică din Europa. A fost construită în aproape 6 secole, iar în vârful turlei principale este așezată “La Madonnina”, statuia aurită a Fecioarei Maria.
Castelul Sforzesco este o construcție medievală impunătoare, ce a deservit drept reședința familiilor Visconti și Sforza. În prezent găzduiește mai multe mini-muzee, precum și ultima sculptură la care a lucrat Michelangelo, Pieta Rondanini.
Galleria Vittorio Emanuele II, cel mai vechi centru comercial al Italiei, a fost numită după Victor Emmanuel II, primul rege al Regatului Italiei. Galeria a fost construită între anii 1865 și 1867 și este formată din două arcade ce se intersectează. Cele patru etaje găzduiesc cele mai elegante magazine, restaurante și baruri ale orașului.
Teatro alla Scala, unul dintre cele mai faimoase teatre de operă din lume, a fost inaugurat la 3 august 1778. Stagiunea începe în fiecare an la 7 decembrie, ziua Sfântului Ambrozie, sfântul patron al orașului Milano. Se spune că aici cântăreții nu se opresc din interpretare până când execuția nu le reușește perfect!
Santa Maria delle Grazzie este o biserică din secolul al 15-lea, înscrisă în Patrimoniul UNESCO. Este probabil cel mai vizitat obiectiv al orașului, datorită faptului că aici poate fi admirată una dintre cele mai celebre picturi ale lumii: “Cina cea de Taină”, capodopera lui Leonardo Da Vinci.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL
Descoperă cele mai interesante atracții din Milano și alege un CityBreak Special CMB.