Roma, fascinanta capitală a Italiei, este unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei și ale lumii. Este localizat în provincia Lazio, pe malul fluviului Tibru și pe cele 7 coline ce au stat la baza nașterii Imperiului Roman. Totodată, este principalul centru cultural al Italiei, un contrast între vechi și nou, între tradiție și modernitate.

Cu o istorie de peste 2000 ani, Roma găzduiește numeroase vestigii ale antichității. Oriunde te-ai afla în oraș, găsești ceva de făcut sau de vizitat. Centrul istoric al orașului este inclus în patrimoniul UNESCO. Printre cele mai importante atracții ale Cetății Eterne se numără: Colosseumul – vechiul loc de întâlnire al gladiatorilor, Panteonul – templul tuturor zeilor, Fontana di Trevi – dedicată zeului Neptun, Termele lui Caracalla – faimoasele băi publice sau Castelul Sant Angelo - mausoleul închinat împăratului Hadrian. Însă în Roma există și locuri mai puțin vizitate, care vă vor impresiona cu siguranță.

Basilica de San Pietro in Vincoli – Biserica de pe Via Cavour este faimoasă pentru statuia lui Moise, operă a lui Michelangelo ce se află aici.
Piramide di Caio Cestio Piramida Romei poate fi văzută la stația de metrou Piramide.
Chiesa di Santa Maria della Concezione Biserica de lângă Piazza Barberini este cunoscută pentru interiorul său format parțial din oase.
Ostia Antica – Localizat la 20 minute de Roma, Ostia Antica era portul ce deservea orașul în Antichitate, un răspuns al capitalei la măreția Pompeii-ului.
Via Appia Aflat la ieșirea din oraș, renumitul drum antic este locul răstignirii celor 1000 gladiatori din tabăra lui Spartacus, dar și a creștinilor persecutați pe vremea lui Nero.

Roma este un muzeu în aer liber, un oraș al culturii ce adăpostește opere de artă de o valoare inestimabilă. Numeroasele muzee sunt considerate a fi comori ale întregii lumi, iar basilicile, ce au apărut aici odată cu pătrunderea creștinismului, au un farmec aparte, toate reprezentând măreția acestui oraș. Statul Vatican este o enclavă a Romei, teritoriu suveran al Sfântului Scaun.

Situat pe malul stâng al fluviului Tibru, Vaticanul este o țară într-un oraș, un stat complet independent. Acest stat fortificat are propria rețea de telefonie, sistem farmaceutic, bancă, bancomate ce utilizează limba latină și post de radio. Cu o populație de aproximativ 850 locuitori, Vatican este singurul loc din lume ce înregistrează o rată de alfabetizare de 100 %. Securitatea este asigurată de faimoasa Gardă Elvețiană, ce au ca motto dictonul Curajos și fidel.