Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Varadero vs Punta Cana

Travel Tips

Despre Varadero se spune că este “cea mai frumoasă plajă a lumii”, iar Punta Cana este perla Caraibelor. Cele două stațiuni - vedete ale Cubei și Republicii Dominicane își merită din plin renumele, fiind adevărate destinații de top ale lumii.

PLAJE

Varadero, numită și "Playa Azul", se bucură de nisip alb, strălucitor și apele liniștite Atlanticului. O imensă plajă, este foarte curată, iar apele au o culoare azurie, spectaculoasă, perfecte pentru snorkeling sau scufundări. Punta Cana beneficiază de 10 plaje superbe, unele dintre ele fiind recunoscute ca cele mai bune plaje din lume. Și aici, apele ce înconjoară aceste plaje sunt calme, perfecte pentru înot. Cele mai apreciate plaje din Punta Cana sunt: Punta Cana Beach, Playa Juanillo, Playa Cabo Engano, Cabeza de Toro sau Bavaro Beach.

ATRACȚII

Plajele nu sunt singurele atracții ale celor două stațiuni. Varadero are mai multe atracții naturale, printre care Parcul Național Punta Hicacos, Cueva de Ambrosio - o peșteră cu picturi rupestre, salina abandonată Las Calavera sau Lacul Mangon, cel mai mare lac al peninsulei, ce adăpostește mai multe specii de păsări și reptile. În Punta Cana, Parcul Ecologic The Indigenous Eyes cuprinde 11 lagune și peste 500 specii de plante exotice, Manati Park oferă spectacole cu animale și diverse specii de păsări, iar Fun Fun Cave este o peșteră traversată de un râu de aproape 7 km lungime și cu picturi rupestre incredibile.

LUNA DE MIERE

În cazul în care te gândești să îți petreci luna de miere în Varadero sau Punta Cana, trebuie să știi că ambele stațiuni oferă cuplurilor posibilitatea de a practica numeroase activități. Pe lângă facilitățile oferite de resorturi: cine romantice, cadouri surpriză sau ședințe de masaj, tinerii căsătoriți mai pot alege cursuri de aerobic, fitness, yoga sau pilates, sporturi de apă, ciclism, drumeții, lecții de limbă spaniolă, dans sau gătit, echitație sau scuba diving.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Tu ce destinație alegi din Colecția Vara Exotică - Exotic Escape®: Varadero - “cea mai frumoasă plajă a lumii” sau Punta Cana - romantism în ritm de merengue?