Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 lucruri mai puțin știute despre Dubrovnik

“Cei ce caută Paradisul pe pământ, aceia ar trebui să vină la Dubrovnik” spunea  George Bernard Shaw, celebrul scriitor irlandez laureat al Premiului Nobel.

Dubrovnik este un oraș de o frumusețe rară pe care îl găsim în sudul Croatiei la picioarele muntelui de calcar Srd (412 m) și s-a fondat prin alăturarea a două orașe mici, Ragusa o insulă care oferă adăpost refugiaților italieni și Dbrava, o așezare a migratorilor slavi care a prins contur la poalele dealului Srd.

Orașul a avut inițial numele de Ragusa, nume care a fost schimbat ulterior, în 1918, în  Dubrovnik așa cum este cunoscut astăzi în întreaga lume.

Dubrovnik este una dintre cele mai minunate destinații de la marea Adriatică, cu o populație de 42.615 locuitori care oferă vizitatorilor un peisaj mirific completat de un stil arhitectural.

În continuare iată câteva lucruri mai puțin știute despre acest oraș:

✔Dubrovnik, Cetatea Bokar și insula Lokrum sunt locuri unde a fost filmat celebrul film “Games of Thrones”;

✔ Lokrum este o insulă din marea Adriatică la 600 de metri de orașul Dubrovnik pe care se poate ajunge cu feribotul din oraș. Se spune că insula ar fi blestemată, localnicii povestind cum în urmă cu mult timp călugării benedictini au fost alungați de pe insula de un căpitan francez iar aceștia înainte de a pleca au blestemat pe oricine plănuiește să trăiască acolo. Se spune că este bine să părăsiți insula înainte de apusul soarelui.

✔ Sfantul Blaise (Blasiu / Valahul) este protectorul orașului fiind principalul sfânt al Dubrovnikului. Este sărbătorit atât ca sfânt în Biserica Catolică cât și în Biserica Ortodoxă. Numele lui în  limba română ar putea fi Sfântul Valah din Sebasteia întrucât în croată numele înseamnă Valahul.

✔ Dubrovnik este primul oraș care a impus carantina ca măsură de prevenție a bolilor legate de “moartea neagră” între 1348 -1359 când noii veniți trebuiau să petreacă 30 zile într-un loc restrans așteptând să vadă dacă apar simptome de boală.

✔ Dubrovnik se poate lăuda cu una dintre cele mai vechi farmacii din lume datând de la 1317.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Descoperă un oraș minunat și lăsate vrăjit de peisajul mirific alegand oferta preferată din LITORAL VACANTE CU SOARE - GO FOR SUN la Dubrovnik.