Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII : CUBA VS REPUBLICA DOMINICANĂ sau SALSA VS MERENGUE

Vă propunem astăzi să alegeți dintre Cuba și Republica Dominicană, ambele fiind atât de frumoase că ne duc cu gândul la paradis. Nouă ne este imposibil să alegem dar suntem curioși să aflăm care este alegerea dumneavoastră.

DATE GENERALE

Cuba este localizată la sud de Tropicul Racului, fiind cea mai mare insulă din Caraibe, având o suprafață de 110 860 km2, o “Perlă a Caraibelor”, cu un peisaj spectaculos perfect pentru o vacanță de vis.

Cuba este văzută ca fiind o țară cu bogăție istorică, datorită orașelor - muzeu, Havana și Trinidad, dar și o țară exotică datorită plajelor de o frumusețe rar întâlnită, cu nisip alb și fin scăldat de ape cristaline și calde, cu lanțuri muntoase, văi adânci sau câmpii fertile, bogate în tutun și cafea.

Situată la confluența culturilor europeană, africană, amerindiană și nord americană, Cuba și-a găsit propria cultură și tradiție, fiind ușor de recunoscut oriunde în lume.

Cuba are ceva mistic, un amestec de simțuri, rom, havane și dans.

Dansul celebru “Salsa” s-a născut pe aceste tărâmuri, reprezentand o expresie de libertate și comunicare între parteneri fără cuvinte. Dacă vrei să trăiești o experiență deosebită, hai cu noi în Cuba!

Republica Dominicană este o țară insulară din America Centrală, situată în partea de est a insulei Hispaniola cu o suprafață de 48.730 km2 fiind recunoscută drept un adevărat paradis în Marea Caraibilor datorită frumuseții sale.

Republica Dominicană este unul dintre cele mai romantice locuri din Caraibe, o destinație turistică cu plaje magnifice, resorturi spectaculoase, nisip alb și vegetație luxuriantă. De asemenea, Dominicana mai este cunoscută și prin faimosul dans “merengue”, pe care vei putea cu siguranță să-l înveți în vizita ta.

CÂND SĂ MERGI

Cuba este caracterizată de o climă tropicală cu specific de savană, fiind influențată și de poziția sa, sud de Tropicul Racului. Temperaturile medii variază între 28°C vara și 22°C iarna. Ttranziția de la un anotimp la celălalt se face simțită mai ales prin prezența ploilor.

Sezonul umed este între lunile iunie și octombrie când din cauza ploilor abundente umezeala din aer atinge valori foarte mari putând fi chiar insuportabilă. Vara târziu și toamna își fac apariția cicloanele tropicale, iar pe tot parcursul anului, alizeele nordice aduc ploaie pe versanții muntoși cu expunere nordică.

Ținând cont de condițiile climatice, pentru o vacanță de vis se recomandă vizitarea în sezonul uscat, din noiembrie până în aprilie.

În Republica Dominicană predomină clima tropicală cu ploi abundente și o temperatură medie între 25 și 30°C excepție făcând zonele cu altitudini mari, precum “Valle Nuevo” unde temperatura poate fi foarte scăzută ajungându-se până la -15 °C.

În Republica Dominicană sezonul ploios foarte călduros și umed este de obicei între lunile aprilie și noiembrie când din cauza ploilor abundente sunt posibile și alunecări de teren. Cea mai secetoasă parte din țară este cea Vestică. Pentru a vedea această insulă paradisiacă în toată splendoarea ei, se recomandă programarea vacanțelor între lunile noiembrie și mai.

ATRACȚII TURISTICE

Cuba este o destinație de vis pentru turiști, în pofida conflictelor civile ce au avut loc acolo de-a lungul timpului. Este o destinație perfectă pentru scufundători pe care îi vrăjește cu un peisaj marin spectaculos, pentru pasionații de păsări, dar și pentru iubitorii de istorie și cultură, mai ales ținând cont de istoria zbuciumată a Cubei.

Capitala Havana este amplasată într-un golf adăpostit și deține o adevărată moștenire culturală și arhitecturală de pe vremea coloniștilor spanioli din secolul al XVI-lea. Havana poate fi văzută ca o adevărată bijuterie arhitectonică, iar din anul 1982 atât orașul vechi cât și fortăreața din Havana fac parte a Patrimoniului Mondial UNESCO.

Santisima de Trinidad sau Trinidad a fost fondat în 1514 și împrejurimile orașului au fost transformate în plantații de trestie de zahăr în secolul al XVIII-lea, însă odată cu decăderea industriei zahărului, locuitorii au părăsit rând pe rând orașul, astfel păstrându-se aproape intactă arhitectura de colonie și intrând din 1988 în Patrimoniul Mondial UNESCO.  

Varadero este o stațiune de litoral fermecătoare, situată în Peninsula Hicacos și recunoscută pentru plajele întinse de-a lungul celor 20 km2 de coastă din Oceanul Atlantic. Peisajul acestei stațiuni este unul deosebit, cu apă azurie ce vine în completarea plajelor cu nisip alb, vegetație tropicală, precum și o infrastructură turistică spectaculoasă cu complexe hoteliere cu spa, restaurante luxoase și terenuri de golf. În apropierea vârfului vestic al peninsulei se află rezervația ecologică Varahicacos cu trasee scurte de drumeție, Patriarca (un gigant cactus vechi de 500 de ani), Cueva de Ambrosio care este o peșteră locuită de lilieci și decorată cu pictograme vechi și Cueva de Ambrosio care este o altă peșteră cu resturi umane care datează de peste 2.500 de ani. Vă invităm cu mare drag să vizitați această stațiune cu adevărat fermecătoare care vă poartă pașii într-un peisaj mirific, făcând din vacanța dumneavoastră o amintire de vis.

Republica Dominicană a devenit o atracție turistică notabilă mai ales datorită ambientului de paradis tropical ce se resimte la fiecare pas, a localizării dar și a carismei oamenilor.

Frumusețea acestei țări este dată și de plajele cu nisip foarte fin în completarea cărora vine apa de culoarea turcoazului care te vrăjește pe loc șoptindu-ți parcă povestea cu ajutorul valurilor sale.

Peninsula Samana este văzută ca fiind cea mai frumoasă regiune din țară în componența căreia sunt cele mai minunate plaje, aici palmierii și molidul contrastează cu apele de un albastru intens din Bahia de Samana. Pentru o vacanță cu adevărat deosebită vă recomandăm să ajungeți acolo în perioada ianuarie-martie când circa 3000 de balene pot fi observate venind aici, anual pentru a da naștere puilor.

Punta Cana, stațiunea oferind un stil european de vacanță cu care suntem deja familiarizați, ce include toată gama de sporturi marine și atracții de petrecere a timpului include: Parcul Manati, Spectacol cu delfini sau Spectacol cu cai dresați.

La Romana se caracterizează prin influența uriașă în programele de turism ale țării, fiind plină cu plaje frumoase, stațiuni și hoteluri ce vin în întâmpinarea turiștilor pentru o vacanță de vis într-un peisaj ce vrăjește pe oricine.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Alege o vacanță de vis într-un peisaj paradisiac din colecția LUNA DE MIERE VARA EXOTICĂ- EXOTIC ESCAPE. Cuba și Republica Dominicană