Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 atracții de neratat în Nisa

Nisa este cel de-al cincilea oraș ca mărime al Franței, fiind considerat capitala Coastei de Azur și este asezat pe țărmul mării Mediterane  la poalele Alpilor Maritimi. Avand o clima mediteraneană plăcuta cu ierni blande, Nisa este o destinație recomandată în toate anotimpurile.

Dar Nisa nu atrage doar prin peisajul sau mirific ci și prin faptul că este un oraș plin de obiective turistice și atracții ce merită vizitate cel puțin o dată în viață.

Iată cateva dintre acestea :

✔Promenade des Anglais sau “ Promenada Englezilor” este strada emblematică din Nisa ce se întinde de-a lungul Mării Mediterane, pronind din partea estică a orașului pană la aeroport și se întinde  pe aproximativ 7 km. Strada este flancată de palmieri și grădini elegante ce te invită la relaxare. Astăzi această stradă este preferată mai ales duminica de bicicliști, familiile cu copii sau cei care practică diverse sporturi, traficul rutier fiind deviat cu ajutorul tunelurilor subterane.

✔Parcul Castelului de pe Colina sau “ Parc Colline du Château” este astăzi o minunată oază de verdeață cu, copaci umbroși și cascade frumoase, permitând tuturor vizitatorilor din Nisa să se relaxeze și să se bucure de priveliștile uimitoare asupra Orașul Vechi, portului și golfului din Nisa

✔Muzeul Henri Matisse este un muzeu deosebit, destinat mai ales iubitorilor de arta și nu numai, fiind găzduit într-o vilă istorică genoveză înconjurată de cele mai frumoase grădini italiene. Muzeul prezintă diverse  picturi și sculpturi ale lui Matisse dar găzduiește și expoziții temporare precum proiecții de filme sau conferințe de arta.

✔Gradina Albert I este una dintre cele mai vechi grădini publice din Nisa putand fi privită ca un adevărat paradis verde în care găsim Fântâna Soarelui sau “Fontaine du Soleil”, fântâna ce-l înfățișează pe Apollo, zeul grec al Soarelui dar care ne bucură și de un teatru în aer liber “Theatre de Verdure”  unde putem asista la diferite concerte și activități în anumite perioade.

✔Catedrala Ortodoxă Rusă, Sfantul Nicolae,  este una dintre cele mai frumoase biserici ortodoxe din afara Rusiei construită în 1912 de însuși Țarul Nicolae și inspirată de stilul moscovit. Catedrala are un decor bogat cu multe icoane ornamentale,  picturi murale și lemn sculptat, iar interiorul contine obiecte istorice și religioase aduse aici din Rusia în timpul perioadelor sale de conflict. Catedrala este utilizată și acum ca loc de cult fiind permis accesul.

Bonus

✔Hotel Negresco. Hotelul este cel mai renumit și mai de ținută hotel din Nisa și este vestit prin arhitectura neoclasica de o frumusețe covârșitoare.Cu adevărat interesant este că fondatorul acestui hotel a fost românul Henri Negresco. Negresco s-a născut în București fiind fiu de hangiu. El s-a stabilit la Nisa unde a fost și director al Cazinoului Municipal după care mai apoi a devenit și proprietarul acestui impunător hotel.Despre cupola roz a hotelului se mai spune că ar fi avuta forma sânului amantei sala. Personalitați marcante au vizitat acest hotel percum Regina Elisabeta, Ducele si Ducesa de Windsor, Edith Piaf, Pablo Picasso, Frank Sinatra, Gina Lollobrigida, Catherine Deneuve, Yves Montand, Albert Camus, Jean Cocteau,, Marlene Dietrich, Michael Jackson, Charles Aznavour și mulți alți oameni celebri.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Viziteaza cele mai interesante atracții ce nu trebuiesc ratate, din Nisa și alege un CityBreak Special CMB în Nisa din Colecția CULORILE ORASULUI - CITY COLOURS™!