Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Zanzibar vs Koh Samui

Sejur Exotic Travel Tips Vara Exotică

Ape cristaline, plaje largi cu nisipuri albe și fine, atmosferă incredibilă - cu toate acestea și nu numai își întâmpină vizitatorii insulele Zanzibar și Koh Samui.

Tu unde alegi să mergi?

DATE GENERALE

Zanzibar, una dintre cele mai frumoase destinații turistice africane, este un arhipelag situat în Oceanul Indian, lângă coasta estică a Africii, format din două insule mai mari, Unguja și Pemba și alte câteva insule mai mici. Este o regiune semi-autonomă a Tanzaniei, cu o suprafață totală de 2462 km².

Koh Samui este cea de-a doua insulă ca mărime a Thailandei, după Phuket. Este situată lângă coasta estică a Thailandei, în Golful Siam și are o suprafață de cca. 230 km². Koh Samui face parte din provincia Surat Thani.

PLAJE

Plajele din Zanzibar se remarcă prin frumusețea lor și prin peisajele incredibile. Printre cele mai apreciate se numără Nungwi, unde se poate înota în orice moment al zilei, Kiwengwa, o fâșie de nisip care pare că nu se mai sfârșește, Matemwe, o plajă lată și însorită, cu maree extrem de puternice, Kendwa, o locație mai liniștită, mai retrasă sau Pongwe, ascunsă de un golf idilic. Koh Samui, numită și "Insula Cocotierilor", beneficiază de peste 40 plaje variate. Cele mai frumoase dintre acestea sunt Chaweng, cea mai populară, întinsă și dezvoltată dintre plajele insulei, Lamai, mai liniștită și mai puțin aglomerată decât Chaweng, Bophut, care se remarcă printr-o curățenie extraordinară, Lipa Noi, considerată a fi cea mai potrivită plajă pentru familiile cu copii și Maenam, o plajă liniștită, izolată, delimitată de palmieri.

CÂND SĂ MERGI

Ambele destinații se bucură de climă tropicală, cu temperaturi ridicate pe tot parcursul anului. Datorită apropierii de Ecuator, temperaturile din Zanzibar variază foarte puțin. Perioada ideală de vizitare este în timpul sezonului uscat, în perioada iunie - octombrie. Între noiembrie și martie este un sezon al ploilor scurte, sporadice, iar în aprilie și mai se înregistrează cantități însemnate de precipitații. Clima din Koh Samui se remarcă prin prezența a trei sezoane: cel uscat, desfășurat între decembrie și februarie, cel fierbinte, desfășurat între martie și august și cel ploios, desfășurat între septembrie și noiembrie. Cea mai bună perioadă pentru a vizita Koh Samui este între lunile decembrie și aprilie, când zilele sunt calde și uscate.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Profită acum de noile oferte din Colecția Vara Exotică - Exotic Escape®, în Zanzibar sau Koh Samui!