Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 cele mai frumoase piețe din Europa

CityBreak Special Travel Tips

Niciun oraș european nu ar fi complet fără o piață frumoasă, ce reprezintă de cele mai multe ori o sursă neprețuită de istorie și cultură, cu o atmosferă vibrantă și atracții turistice în apropiere.

Iată care sunt cele mai frumoase piețe ale Europei.

✔ Grand Place sau Grote Markt este piața centrală din Bruxelles. Aflată pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, piața este principala atracție turistică a orașului. Arhitectura din 3 epoci, barocă, gotică și din vremea lui Ludovic al XIV-lea îi oferă o atmosferă specială, iar clădirile din jurul său, precum Primăria și Casa Regelui, întregesc magia locului.

✔ Piazza San Marco, principala piață a Veneției, a fost martora celor mai importante evenimente culturale, sociale și politice ale orașului pentru aproape un mileniu. Printre cele mai importante atracții turistice din Piazza San Marco se numără Bazilica San Marco, ce impresionează prin arhitectura bizantină, Palatul Dogilor, construit în stilul gotic venețian, Librăria Sansoviniana și legendara Café Florian, una dintre cele mai vechi cafenele din lume.

✔ Trafalgar Square, situată în centrul Londrei, este una dintre cele mai vibrante zone ale orașului. Este adesea folosită pentru manifestații diverse, parade, evenimente și celebrări. În partea nordică a pieței se află Galeria Națională, impresionantul muzeu de artă deschis în 1838, ce expune peste 2300 opere de artă.

✔ Piazza San Pietro, situată în fața Bazilicii Sfântul Petru din Vatican, a fost proiectată și construită de Gian Lorenzo Bernini între anii 1656 și 1667. În centrul său se află un obelisc egiptean, ridicat aici în 1586 și singurul de acest fel rămas în picioare încă din perioada romană. Piața este înconjurată de coloane semicirculare.

✔ Piața Orașului Vechi din Praga, înconjurată de biserici impunătoare și clădiri cu o arhitectură superbă, este considerată adesea unul dintre cele mai frumoase locuri istorice ale Europei. Piața a fost construită în secolul al 12-lea și a fost martora mai multor evenimente istorice importante. Printre clădirile ce o înconjoară se numără clădirea Primăriei Vechi, ce datează din secolul al 14-lea, cu celebrul Ceas astronomic, Biserica gotică Týn și Biserica Sf. Nicolae din Staré Město. În mijlocul pieței se află un Memorialul Jan Hus, monument ridicat în memoria reformatorului religios.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Alege acum o vacanță inedită în care să descoperi cele mai frumoase orașe ale Europei din Colecția Culorile Orașului - City Colours®!