Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 lucruri interesante despre Arcul de Triumf din Paris

CityBreak Special Travel Tips

Încă din 1836, Arcul de Triumf a reprezentat un simbol al Franței, fiind acum cel mai cunoscut monument de acest fel și unul dintre cele mai faimoase monumente militare din lume. Iată câteva lucruri interesante despre impunătorul monument ce veghează peste celebrul bulevard Champs Elysees.

✔ A fost construit din ordinul lui Napoleon, pentru a onora armatele ce au luptat în Războaiele Revoluției Franceze și Războaiele napoleoniene. Construcția a început în 1806 și a durat 30 ani, astfel că Napoleon nu a apucat să vadă monumentul terminat.

✔ Dimensiunile sale sunt următoarele: 50 metri înălțime, 45 metri lățime și 22 metri adâncime. Este însă al doilea arc de triumf ca mărime din lume din 1982, după cel din Coreea de Nord.

✔ Arcul de Triumf este situat la intersecția a 12 bulevarde, dintre care cel mai celebru este Champs Elysees. Arcul se află în Piața Charles de Gaulle din Paris, denumită anterior Place de l'Étoile sau Piața Stelei, arcul fiind centrul stelei formate de cele 12 bulevarde. Cele mai multe dintre acestea au nume ale unor bătălii câștigate de Napoleon.

✔ La finalul Primului Război Mondial, pilotul Charles Godefroy a reușit să zboare cu avionul său biplan pe sub bolta arcadei principale. Acesta a vrut să aducă un tribut piloților ce au căzut victime în timpul războiului.

✔ Înaintea începerii discuțiilor pentru construcția Arcului de Triumf, arhitectul Charles Ribart a proiectat un plan pentru construcția unui elefant uriaș pe același loc. Elefantul urma să aibă 3 niveluri, cu scări în spirală și mobilă elaborată. Chiar înainte de începerea construcției clădirii, guvernul francez s-a răzgândit și a respins cererea.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Descoperă secretele ascunse ale Arcului de Triumf cu o vacanță inedită în Paris din Colecția Culorile Orașului - City Colours®!