Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Lisabona vs Barcelona

CityBreak Special Travel Tips

Dacă încerci să alegi între Lisabona și Barcelona pentru următoarea ta vacanță, înțelegem prin ce dilemă treci. Cele două orașe fantastice sunt destinații ideale pentru o vacanță de neuitat.

Iată cum să alegi între ele.

DATE GENERALE

Lisabona este unul dintre cele mai vechi orașe europene și cea mai vestică capitală a continentului, amplasată pe țărmul Oceanului Atlantic. Este și cel mai mare oraș al Portugaliei, deși are o suprafață de doar 100 kmp și o populație de cca. 500 000 de locuitori. Barcelona, capitala comunității autonome Cartalonia, este al doilea oraș ca mărime al Spaniei, după capitala Madrid. Orașul este situat pe coasta Mării Mediterane, are o suprafață de cca. 101 kmp și peste 1,6 milioane locuitori.

ATRACȚII TURISTICE

Lisabona impresionează prin partea veche a orașului, amplasată pe șapte dealuri joase, cu străzi înguste și pietruite. Printre cele mai apreciate atracții turistice se numără Torre de Belem, o fortăreață construită pentru a apăra intrarea în portul Lisabonei. Castelul Sao Jorje, una dintre cele mai vechi clădiri ale Lisabonei, Monumentul Cristo Rei, o statuie a lui Hristos construită după modelul celei din Rio de Janeiro, Mănăstirea Jeronimo, ce face parte din Patrimoniul UNESCO, Monumentul Descoperirilor, construit în anul 1960, la comemorarea a 500 ani de la moartea prințului Henric Navigatorul, Podul Vasco da Gama, cel mai mare pod din Europa, cu o lungime de 17,2 km sau Oceanarium Lisabona este unul dintre cele mai mari aquarium-uri in lume, construit chiar pe râul Tejo.

Multe din atracțiile Barcelonei nu mai au nevoie de nicio prezentare. Simbolul orașului este Sagrada Familia, catedrala la care Gaudi a lucrat timp de 40 de ani, însă nu trebuie ratate nici Parc Guell, aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, La Rambla, unul dintre cele mai faimoase bulevarde ale lumii, Fântâna de la Montjuic, ce oferă spectacole impresionante de lumină și culoare, Muzeul Picasso, cel mai vizitat muzeu al orașului sau Casa Milla, o clădire cu o arhitectură avangardistă.

TRANSPORT

Ambele orașe dispun de rețele dezvoltate și bine puse la punct în ceea ce privește transportul în comun. Aceste rețele includ linii de metrou, tramvai și autobuz. În Lisabona, sistemul de transport în comun are 4 linii de metrou cu 56 de stații în total, 6 linii de tramvai și cca. 170 de linii de autobuz. Cea mai bună soluție de a te deplasa în Barcelona este cu ajutorul unui card Viva Viagem, în valoare de 0,50 euro. Acesta poate fi încărcat cu credit și folosit pentru toate mijloacele de transport. Barcelona dispune de 12 linii de metrou și aproape 200 de stații, peste 100 linii de autobuz și 6 linii de tramvai. Barcelona Card sau Barcelona City Pass sunt opțiunile preferate de turiștii ce ajung aici.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Este momentul perfect pentru un CityBreak Special CMB din Colecția Culorile Orașului - City Colours®: Lisabona sau Barcelona.