Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 lucruri interesante despre London Eye

CityBreak Special Travel Tips

London Eye este una dintre cele mai apreciate atracții turistice ale Londrei, inițial gândită ca un proiect temporar, pentru a celebra trecerea în noul mileniu. Inaugurată în decembrie 1999, roata de observație a atras de-a lungul timpului zeci de milioane de vizitatori.

Iată câteva lucruri mai puțin cunoscute despre London Eye:

✔ Are o înălțime de 135 metri și un diametru de 120 metri, fiind la momentul construcției cea mai înaltă roată de observație din lume. În prezent ocupă locul al patrulea în acest top, după High Roller din Las Vegas, Singapore Flyer și Star of Nanchang din China.

✔ Cele 32 de capsule reprezintă cele 32 de districte ale Londrei. Capsulele sunt însă numerotate de la 1 la 33. Din cauza superstițiilor, lipsește capsula cu numărul 13. Fiecare capsulă cântărește cca. 10 tone.

✔ Peste 3,5 milioane de turiști ajung la London Eye în fiecare an, fiind cea mai vizitată atracție a Londrei pentru care se plătește. Cel mai vizitat obiectiv londonez este British Museum, cu peste 6 milioane de vizitatori anual, iar intrarea este gratuită.

✔ O particularitate a London Eye, ce o diferențiază de alte roți de observație din lume este modalitatea de susținere: London Eye este susținută de un cadru în forma literei A, doar pe o singură parte.

✔ De la deschiderea roții, peste 5000 de oameni s-au logodit aici și au avut loc peste 500 de nunți. Doritorii pot alege o cabină privată, pentru a se bucura de intimitate și a ciocni un pahar de șampanie din partea casei.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Descoperă secretele London Eye cu o vacanță inedită din Colecția Culorile Orașului - City Colours® la Londra.