Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Bruxelles vs Copenhaga

CityBreak Special Travel Tips

Bruxelles și Copenhaga sunt două orașe dinamice, multiculturale și se numără fără îndoială printre destinațiile europene de neratat.

Pe tine care te atrage mai mult?

DATE GENERALE

Bruxelles este capitala Belgiei, dar și cel mai mare oraș al țării, precum și sediul guvernului și parlamentului federal al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, al Uniunii Europene si al altor organizații internaționale. Cele două limbi oficiale sunt limba franceză și limba neerlandeză. Are o populație de cca. 1,2 milioane locuitori și o suprafață de 162 kmp. Copenhaga este capitala Danemarcei de peste 600 de ani, cea mai verde capitală a lumii și unul dintre cele mai importante porturi europene. Orașul ce găzduiește cea mai veche monarhie a lumii este situat pe coasta estică a țării și pe două insule. Cea mai mare parte se află pe insula Sjaelland, iar restul pe insula Amager, această zonă fiind numită Christianshavn. Populația orașului este de cca. 630000 locuitori, iar suprafața acestuia este de doar 86 kmp.

ATRACȚII TURISTICE

Pe lângă ciocolata faimoasă în toată lumea, Bruxelles oferă turiștilor săi numeroase atracții turistice interesante. Printre acestea se numără Koekelberg Basilica, cea mai mare clădire a lumii construită în stil art-deco, Galeriile Regale Saint Hubert, unele dintre cele mai vechi galerii comerciale din Europa, Grand Place, piața centrală a orașului, Atomium, format din 9 sfere din oțel conectate între ele prin tunele, Mini-Europa, un muzeu în aer liber cu peste 350 miniaturi ale celor mai faimoase clădiri din Europa și Manneken Piss, statuia unui băiețel despre care există mai multe legende.

În Copenhaga se remarcă simbolul orașului, statuia Micii Sirene, inspirată din basmul lui Hans Christian Andersen și ridicată în anul 1913. De asemenea, nu trebuie ratate nici Palatele Christianbourg ce găzduiesc Parlamentul și Curtea Supremă și Amalienborg, reședința familiei regale din anul 1794, Castelul Rosenborg, o clădire din cărămidă roșie, construită în stil renascentist drept reședința de vară a familiei regale, Noul Port sau Nyhavn, cu ambarcațiuni de lemn și case vechi și Grădinile Tivoli, unul dintre cele mai cunoscute parcuri de distracții din lume.

ATRACȚII CULINARE

Și cum nicio vizită într-un oraș nou nu este completă fără degustarea preparatelor culinare specifice, Bruxelles și Copenhaga nu dezamăgesc. În Bruxelles, printre specialitățile locale se numără celebrii cartofi prăjiți numiți aici Frites, Stoemp, piure de cartofi cu legume și bacon, Anguilles au vert, țipar cu sos de ierburi, Mosselen-friet, midii cu cartofi prăjiți sau Konijn met Geuze, friptură de iepure în sos de bere. În Copenhaga trebuie neapărat să încerci: Rød pølse, un hot-dog cu cârnăciori roșii, Smørrebrød sau “sandviș-uri deschise”, pâine de secară daneză coaptă, acoperită cu pește, carne și legume, Frikadeller, chifteluțe daneze sau Flæskesteg, friptură de porc servită cu cartofi fierți sau caramelizați.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Două CityBreak-uri Speciale din Colecția Culorile Orașului - City Colours®, două orașe care te vor cuceri: Bruxelles și Copenhaga.