Fereastra ta spre lumea vacanţelor

5 lucruri interesante despre Poarta Brandenburg

CityBreak Special Travel Tips

Poarta Brandenburg este fără îndoială cea mai vizitată atracție a Berlinului, un monument ce reprezintă pacea și unitatea.

Iată 5 lucruri interesante despre simbolul capitalei Germaniei:

✔ Poarta Brandenburg a fost construită între anii 1788 - 1791, la ordinele lui Frederick Wilhelm al II-lea, regele Prusiei, drept un simbol al păcii sau o modalitate de a marca finalul bulevardului Unter den Linden. Sursa de inspirație pentru proiectarea monumentului a fost Propylaea, poarta celebrelor Acropole din Atena.

✔ Poarta are o înălțime de 26 metri și o lățime de 65 metri. Cele 12 coloane în stil doric formează 5 pasaje. La început, cetățenii de rând puteau folosi doar cele 2 pasaje exterioare aflate de o parte și de alta a pasajului principal, care era folosit doar de membrii familiei regale.

✔ Deasupra porții poate fi admirată Quadriga, o sculptură de bronz ce înfățișează un car tras de 4 cai, condus de zeița Victoria. Sculptura a fost realizată în 1793 de către Johann Gottfried Schadow. În 1806 a fost furată de soldații lui Napoleon și dusă în Franța, însă a fost înapoiată Berlinului după înfrângerea lui Napoleon.

✔ Poarta este flancată de luxosul hotel Adlon și de ambasadele Franței și Statelor Unite, fiind amplasată în Pariser Platz, una dintre cele mai apreciate zone ale Berlinului.

✔ Între 1961 și 1989, Poarta Brandenburg a fost un simbol al dezbinării Germaniei, construcția Zidului Berlinului interzicând accesul berlinezilor din ambele părți. A fost redeschisă la 22 decembrie 1989 și a devenit un simbol al reunificării.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Descoperă secretele Porții Brandenburg, cu o vacanță inedită din Colecția Culorile Orașului - City Colours® la Berlin!