Fereastra ta spre lumea vacanţelor

5 lucruri extraordinare despre Colosseum

CityBreak Special Travel Tips

Colosseumul, simbolul Romei și una dintre cele mai emblematice clădiri ale Italiei, atrage peste 4 milioane de vizitatori în fiecare an. Tu cât de multe știi despre fabulosul amfiteatru?

✔ Numele inițial în latină al Colosseumului a fost Amphitheatrum Flavium sau Amfiteatrul Flaviilor, fiind construit de împărați din dinastia flaviană. Se crede că numele de Colosseum a fost preluat de la colosala statuie a împăratului Nero, din apropierea arenei.

✔ Dimensiunile ansamblului sunt impresionante: 189 metri lungime, 156 metri lățime și 50 metri înălțime, fiind cel mai mare amfiteatru din lume și în prezent.

✔ Capacitatea amfiteatrului în zilele sale de glorie era de 70 000 locuri. Printre evenimentele ce aveau loc aici se numără concursuri cu gladiatori, lupte cu animale sălbatice sau reconstituirea unor bătălii faimoase. Arena găzduia și spectacole navale datorită faptului că putea fi transformată într-un bazin cu apă!

✔ Primele lupte cu gladiatori au avut loc în anul 80 d.Hr, la terminarea construcției. Inaugurarea amfiteatrului a fost sărbătorită printr-un eveniment ce a durat 100 de zile, în cadrul căruia peste 3000 de gladiatori s-au luptat între ei. Ultimele lupte au avut loc în anul 435.

✔ Din anul 2007, Colosseumul este considerat una dintre cele șapte noi minuni ale lumii. De asemenea, a fost înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO în anul 1980.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Descoperă secretele Colosseumului și nu rata o vacanță inedită din Colecția Culorile Orașului - City Colours® la Roma.