Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Indonezia vs Vietnam

Travel Tips Sejur Exotic

Indonezia și Vietnam sunt două destinații asiatice deosebite. Pe lângă peisajele incredibile, acestea impresionează și prin uimitoarele semnificații culturale.

Tu ce alegi dintre cele două?

DATE GENERALE

Indonezia, numită și "Salba de smaralde a Ecuatorului", este cea mai mare țară arhipelag din lume. Cele peste 17 500 de insule găzduiesc peste 250 milioane de locuitori, Indonezia fiind a patra cea mai populată țară a lumii. Java este cea mai populată dintre insulele arhipelagului, aici fiind amplasată și capitala țării, Jakarta. Vietnam, recunoscut pentru istoria agitată de care a avut parte, este situat în Asia de Sud-Est. Are o suprafață totală de de cca. 331 000 kmp și o populație de peste 95 milioane de locuitori.

CÂND SĂ MERGI

Fiind situată de-a lungul ecuatorului, Indonezia are o climă blândă pe tot parcursul anului, caracterizată de două sezoane: unul umed și unul uscat. Sezonul uscat se desfășoară între mai și octombrie, iar sezonul umed are loc între noiembrie și aprilie. Zonele de vest și de nord sunt mai umede cu o cantitate mai mare de precipitații, în timp ce în estul și sudul țării se înregistrează precipitații mai puține. Și Vietnam beneficiază de o climă tropicală, cu două sezoane. Și aici cantitatea de precipitații diferă între partea de nord și partea de sud a țării, însă sezonul umed se desfășoară între lunile mai și octombrie, iar sezonul uscat are loc între noiembrie și aprilie.

CE SĂ VEZI

Indonezia este o țară specială, cu o istorie și o cultură deosebit de interesante. Pe lângă peisajele cu plaje întinse, nisip alb și ape cristaline, Indonezia impresionează și prin rezervațiile naturale cu diverse specii de floră și faună, printre care și dragonul de Komodo. Bali, principala destinație turistică a țării, este numită și "Insula Zeilor", datorită celor peste 1000 de temple. Și Vietnam oferă posibilitatea relaxării pe plaje superbe, dintre care se remarcă Mui Ne, una dintre cele mai frumoase plaje ale lumii. În ceea ce privește moștenirea culturală, pot fi admirate, printre altele, templele, monumentele și ruinele vechii culturi din Hanoi.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Tu ce alegi? Nu rata noile oferte din Colecția Iarna Exotică - Winter Sun®: Indonezia și Vietnam!