Fereastra ta spre lumea vacanţelor

5 lucruri extraordinare despre Domul din Florența

CityBreak Special Travel Tips

Florența, orașul ce deține o treime din operele de artă ale lumii, este una dintre cele mai frumoase destinații italiene. “Leagănul Renașterii” s-a dezvoltat datorită patronatului familiei Medici, ce a condus orașul timp de aproape patru secole, perioadă în care a fost construită și faimoasa Catedrală, simbolul orașului.

Iată 5 lucruri extraordinare despre Domul din Florența:

✔ Numele complet al Domului este “Catedrala Santa Maria del Fiore”, fiind dedicat Fecioarei Maria. Floarea (“Fiore”) se referă la floarea de liliac, simbolul orașului.

✔ Construcția Domului a durat peste 140 ani. Planurile au fost concepute încă din 1293, înaintea perioadei Renașterii, deși tehnologia necesară pentru construcția cupolei nu se cunoștea încă. Construcția a fost începută în 1296 și a durat până în 1367, însă fără a se finaliza cupola. Abia în jurul anului 1418 s-a început construcția cupolei așa cum o știm astăzi și s-a finalizat în jur de 1435.

✔ Cupola Catedralei din Florența este cel mai mare dom de cărămidă construit vreodată. Dimensiunile sale sunt impresionante: are înălțimea unei clădiri de 10 etaje, cântărește peste 40 000 de tone și se estimează că la construcția sa s-au folosit peste 4 milioane de cărămizi.

✔ Porțile de bronz de la intrarea în Catedrală se numesc “Porțile Paradisului”. Au primit acest nume de la celebrul Michelangelo, care a spus, la câțiva ani după construcția lor, că intrarea ar semăna cu intrarea în Paradis.

✔ Fillipo Brunelleschi, cel care a proiectat și a construit cupola Catedralei, nu avea niciun fel de experiență în domeniul arhitecturii. Domeniul acestuia era prelucrarea aurului, însă el a construit domul în doar 16 ani. Cu toate acestea, nu a dezvăluit planurile de construcție nici înainte și nici după finalizarea proiectului.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Descoperă secretele Domului din Florența și nu rata o vacanță inedită din Colecția Europa Argintie - Silver Europe™.