Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Amsterdam vs Barcelona

CityBreak Special Travel Tips

Amsterdam și Barcelona sunt două dintre cele mai animate orașe europene, iubite de către turiștii de pretutindeni, ideale pentru un Citybreak de neuitat.

Tu pe care îl alegi?

DATE GENERALE

Amsterdam, capitala oficială a Țărilor de Jos, este unul dintre cele mai prietenoase orașe ale Europei și impresionează printr-o bogată viață culturală. Este și cel mai mare oraș al țării, cu peste 850 000 de locuitori, dar și cel mai vizitat, cu peste 3,5 milioane de vizitatori internaționali anual. Barcelona, capitala comunității autonome Catalonia și al doilea oraș din Spania după numărul de locuitori, are o importanță istorică uriașă. Orașul datează de pe vremea cartaginezilor, iar pe vremea romanilor a avut rol de castru. În prezent, are o populație de peste 1,6 milioane de locuitori și este al cincilea cel mai vizitat oraș european, cu peste 5 milioane de vizitatori anual.

ATRACȚII TURISTICE

Majoritatea atracțiilor turistice din cele două orașe nu mai au nevoie de nicio prezentare. Canalele din Amsterdam măsoară peste 100 km în lungime și sunt o atracție în sine. De asemenea, orașul este faimos pentru numărul mare al muzeelor, atât cele de artă, precum Van Gogh, Rijksmuseum sau Hermitage, cât și cele mai puțin obișnuite, cu exponate ieșite din comun: Muzeul Torturii, Muzeul de Genți și Poșete sau Muzeul Vodcăi. Putem spune despre Barcelona că este sinonimă cu Gaudi. Orașul oglindește în mare parte viața artistului. Sagrada Familia, impozanta catedrală, Casa Batllò, o clădire unică și plină de culoare sau Parc Guell, o grădină publică în stil englezesc cu forme preluate din natură, sunt doar câteva din locurile unde poate fi admirat spiritul artistic al celebrului arhitect.

ATRACȚII CULINARE

Amsterdam este cunoscut pentru “street food”, mâncarea preferată a turiștilor, servită pe stradă, în timp ce admiră atracțiile orașului. Printre preferatele acestora se numără Stroopwafels, vafe subțiri, Bitterballen, niște chiftele din carne de vită umplute cu unt, Ossenworst și Frikandel, tipuri de cârnați și Stamppot, un fel de piure de cartofi, combinat cu o altă legumă. În ceea ce privește Barcelona, bucătăria catalană se bazează pe fructe de mare și legume. Paella, Bombas, crochete din cartofi, Esqueixada, salată cu cod, Escalivada, vinete și ardei roșu la grill sau Crema Catalana, cremă de zahăr ars sunt doar câteva dintre specialitățile Barcelonei.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Este momentul perfect pentru un CityBreak Special CMB din Colecția Europa Argintie - Silver Europe™, alege între Amsterdam și Barcelona.