Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 simboluri faimoase ale Italiei

Travel Tips CityBreak Special

Bertrand Russell spunea: “Italia, primăvara şi prima dragoste sunt îndeajuns pentru a face fericită cea mai pesimistă persoană”. Țara care a adus lumii contribuții uriașe în lumea artei, arhitecturii, modei, gastronomiei și filmului se bucură de simboluri nenumărate.

Iată câteva dintre acestea.

✔ Pizza, cel mai popular produs de fast-food din lume, a cunoscut multe modificări ale rețetei originale de-a lungul timpului. În orașul în care acest preparat a luat naștere, Napoli, arta de preparare, numită "pizzaiuolo", a fost declarată parte din patrimoniul imaterial al UNESCO. Dacă în regiunea Romei se preferă pizza subțire și crocantă, în Sicilia se mănâncă groasă și pufoasă, iar în regiunea Apulia se prăjesc buzunărașe de aluat numite "panzerotti".

✔ Pastele sunt un alt preparat gastronomic care trebuie încercat în Italia. Și în cazul lor, rețetele variază de la o regiune la alta. Însă italienii au și câteva reguli de "așa nu" când vine vorba de prepararea pastelor, spre exemplu să nu fie servite cu pui, să nu fie gătite prea mult și să nu se folosească ketchup în locul sosului!

✔ Vespa, cele mai iubite scutere ale lumii, sunt echivalentul taxiurilor galbene din New York sau al autobuzelor etajate din Londra. Au fost inventate în 1946 și au devenit celebre datorită aparițiilor pe marile ecrane, în filme precum "Vacanță la Roma", cu Gregory Peck și Audrey Hepburn sau "La Dolce Vita", cu Anita Ekberg.

✔ Turnul din Pisa, celebru pentru poziția sa înclinată cauzată de solul instabil, este recunoscut în întreaga lume. “La Torre Pendente” are o înălțime de 56 de metri, iar construcția sa a început în anul 1173. După 12 ani, construcția s-a oprit, fiind observată înclinarea și a fost reluată abia 100 ani mai târziu.

✔ Podgoriile Italiei au transformat această țară în cel mai mare producător de vin din lume. De asemenea, italienii sunt pe locul în cinci la consumul de vin. Conform legendelor, împăratul Domițian a fost nevoit chiar să distrugă multe dintre podgoriile imperiului pentru a face loc culturilor de alimente! În prezent, peste 20 000 de soiuri de struguri sunt cultivate pe teritoriul Italiei.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Descoperă cele mai interesante simboluri și alege un CityBreak Special CMB în Italia din Colecția Europa Argintie - Silver Europe™!