Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 preparate tradiționale britanice de Crăciun

Travel Tips CityBreak Special

Peste tot, Crăciunul înseamnă, printre altele, și o masă bogată, cu preparate așteptate cu nerăbdare tot anul. Iată care sunt preparatele tradiționale preferate de britanici de Crăciun:

✔ Curcanul împănat este nelipsit de pe mesele britanicilor de Crăciun. Acesta este însoțit de diverse garnituri, precum “chipolatas” - cârnăciori înveliți în bacon, legume prăjite, în special păstârnac, cartofi, varză de Bruxelles cu castane, dar și de sosul de merișoare.

✔ Budinca de Crăciun se mai numește și “budincă de prune”, deși nu conține aceste fructe. Rețeta tradițională conține 13 ingrediente, simbolizându-i pe Iisus și cei 12 Apostoli. Acestea sunt în principal fructe uscate, ouă și melasă, dar și condimente: scorțișoară, nucșoară, ghimbir sau cuișoare. Se prepară cu câteva săptămâni înainte și se servește caldă, însiropată cu brandy.

✔ Budinca Yorkshire se regăsește pe orice masă de Crăciun în Marea Britanie. Nu este o budincă obișnuită, ci se prepară dintr-un aluat ce include ouă, lapte și făină. De obicei asezonează curcanul, dar poate fi servită și cu vită.

✔ Beef Wellington este o rețetă clasică a gastronomiei britanice. Se prepară din mușchi de vită, dat prin ciuperci, șuncă și verdeață, îmbrăcat apoi într-un aluat de patiserie pufos. Numele pe care îl poartă este al unui celebru duce, dar încă este neclar dacă originea rețetei are vreo legătură cu acesta.

✔ Prăjitura de Crăciun se prepară cu câteva luni înainte. Ingredientele includ fructe și nuci, dar și brandy sau whisky. Se adaugă câteva linguri de alcool la câteva zile sau săptămâni. Înainte Crăciunului, prăjitura este îmbrăcată în marțipan și acoperită cu un strat gros de glazură albă. Aceasta nu se servește la masa festivă de Crăciun, ci se oferă ca gustare la ceai pe perioada sărbătorilor.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Încearcă și tu gastronomia britanică și alege un CityBreak Special CMB la Londra din Colecția Europa Argintie - Silver Europe™!