Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Maldive vs Zanzibar

Travel Tips Sejur Exotic

Maldive și Zanzibar sunt două destinații speciale, cu peisaje incredibile, decoruri idilice, plaje umbrite de palmieri și ape limpezi, de culoarea turcoazului, adică tot ce îți poți dori de la o vacanță exotică.

Tu unde alegi să mergi?

LOCALIZARE

Maldive, arhipelagul din Oceanul Indian format din peste 1100 insule înconjurate de recifi de coral, impresionează prin ecosistemul fragil, dar spectaculos. Cele 200 de insule locuite se bucură și de o cultură impresionantă, cu influențe arabe, indiene și singaleze. Deși engleza se vorbește destul de mult în întreaga țară, limba oficială este Dhivehi. Zanzibar este un arhipelag situat lângă coasta est-africană, format din cele două insule mari, Unguja și Pemba și alte câteva insule mai mici. Arhipelagul are o suprafață totală de 2462 km² și este o regiune semi-autonomă a Tanzaniei. În afara turismului, cealaltă activitate economică a locuitorilor din Zanzibar este cultivatul condimentelor, de aici și supranumele de Insula Condimentelor.

CÂND SĂ MERGI

Clima din Maldive este tropicală toridă și umedă, iar temperaturile medii anuale înregistrate sunt constante întreg anul, de cca. 30°C. Sezonul precipitațiilor se desfășoară între mai și octombrie, astfel că cea mai bună perioadă pentru a vizita Maldive este între noiembrie și aprilie. Datorită vântului puternic, perioada mai - octombrie este preferată de pasionații de surfing. Zanzibar se bucură de o climă maritimă tropicală, iar datorită apropierii de Ecuator, temperaturile variază foarte puțin de la zi la noapte și pe întreg parcursul anului. Astfel, temperatura medie anuală este de 26,5°C. Cea mai bună perioadă pentru a vizita Zanzibar este în timpul sezonului uscat, în perioada iunie - octombrie. Între noiembrie și martie este un sezon al ploilor scurte, sporadice, iar în aprilie și mai se înregistrează cantități însemnate de precipitații.

CE SĂ FACI

În Maldive, doar jumătate din cele 200 de insule locuite au fost dezvoltate din punct de vedere turistic. Acestea sunt grupate în 26 atoli, care sunt recifi ordonați circular. Printre cele mai vizitate de către turiști și renumite pentru serviciile de calitate se numără Atolii Male Nord, Male Sud, Ari, Baa sau Addu. Aici, cele mai căutate sporturi sunt scufundările, snorkeling-ul, windsurfing-ul, plimbările cu șalupa, wakeboarding-ul și schiul nautic. Zanzibar se remarcă prin plajele remarcabile, unele dintre cele mai frumoase ale lumii. Cele mai apreciate sunt Nungwi, cu o atmosferă animată, Kendwa, relaxată, recomandată celor ce caută liniște, Paje, ideală pentru înot, scubadiving, windsurfing sau kitesurfing și Kiwengwa, numită și “Mica Italie”. De asemenea, printre experiențele de neratat în Zanzibar se numără tururi ale serelor de condimente, excursii către Stone Town sau explorarea vieții sălbatice, precum și practicarea diverselor sporturi nautice.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Profită acum de noile oferte din Colecția Iarna Exotică - Winter Sun®, în Maldive și Zanzibar!