Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Frankfurt vs Koln

Travel Tips CityBreak Special

Frankfurt și Köln sunt două orașe surprinzătoare, vesele și pline de viață. Turiștii care ajung aici descoperă o viață culturală bogată și o calitate a vieții ridicată, precum și numeroase atracții turistice.

Pe tine care te impresionează?

LOCALIZARE

Frankfurt este situat pe râul Main, fiind cel mai mare oraș din landul Hessa, amplasat în sud-vestul Germaniei. Este totodată al cincilea oraș al țării după numărul de locuitori, cu peste 750 000 locuitori și impresionează prin clădirile moderne și înalte, de unde și supranumele de ”Mainhattan”. Köln, cel mai important centru universitar german și european, este amplasat în vestul țării, pe râul Rhin și aparține landului Renania de Nord - Westfalia. Unul dintre cele mai vechi orașe europene, Köln are o populație de peste 1 milion de locuitori, fiind astfel al patrulea oraș al Germaniei după numărul de locuitori.

ATRACȚII TURISTICE

Frankfurt este cel mai mare centru financiar european, însă are un farmec aparte dat de Orașul Vechi cu clădirile sale medievale, piața Römerberg și clădirea Römer, primăria orașului încă din 1405. De asemenea, merită văzute Domul Sf. Bartolomeu, cea mai mare biserică a Frankfurtului, Opera Veche, una dintre cele mai mari opere din Germania până la distrugerea ei în Al Doilea Război Mondial, Museumsufer, districtul muzeelor, Eiserner Steg, primul pod suspendat din Europa, Casa lui Goethe, unde s-a născut cel mai faimos scriitor german sau Palmengarten, cea mai mare grădină botanică din Germania. Simbolul orașului Köln este Catedrala de dimensiuni impresionante, unde se află și moaștele celor Trei Crai de la Răsărit. Aceasta are o suprafață de 8000 m² și o înălțime de aproape 158 metri. Printre atracțiile importante ale orașului se numără și zona pietonală Hohe Strasse, cea mai importantă zonă comercială a orașului, clădirea Primăriei, cea mai veche clădire a Primăriei din Germania aflată încă în folosință, Muzeul Ciocolatei, dedicat istoriei ciocolatei, Muzeul Glockengasse 4711, dedicat apei de colonie, Muzeul Romano - Germanic, ce expune piese arheologice descoperite pe teritoriul orașului Köln și în împrejurimi sau Muzeul Ludwig, ce deține una dintre cele mai mare colecții de artă modernă din Europa.

TRANSPORT

Ca toate orașele germane, Frankfurt și Köln beneficiază de sisteme de transport în comun dezvoltate și foarte bine puse la punct. În Frankfurt, principalul operator al transportului public este Verkehrsgesellschaft Frankfurt am Main. Acesta include 9 linii de tramvai și 9 linii de metrou subteran U-Bahn, iar liniile de suprafață S-Bahn fac parte din sistemul Rhine-Main S-Bahn, ce deservește întreaga regiune Frankfurt Rhin-Main. În Köln, sistemul de transport în comun este asigurat de Kölner Verkehrs-Betriebe. Compania transportă cca. 800 000 călători zilnic cu ajutorul celor aproape 60 de linii de tramvai și autobuz, precum și 12 linii de metrou, atât subteran căt și la suprafață.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Alege-ți acum vacanța din Colecția Europa Argintie - Silver Europe™: Frankfurt sau Köln!