Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 simboluri ale României

Travel Tips Descoperă România

Noi, românii, știm că stejarul este copacul național, clopul este pălăria națională, iar Călușul este dansul național, dar ce știu alții despre țara noastră? 🇷🇴

Iată pentru ce este cunoscută România în afara granițelor:

✔ Dracula este probabil primul lucru care le vine în minte străinilor când aud despre România. Acțiunea romanului lui Bram Stoker se petrece în Transilvania, astfel că mulți turiști vin aici în căutarea contelui însetat de sânge.

✔ Sportivii români care au cunoscut succese internaționale extraordinare au făcut ca țara noastră să fie cunoscută în întreaga lume. Gimnasta Nadia Comăneci, tenismenul Ilie Năstase, fotbalistul Gheorghe Hagi și, în prezent, Simona Halep sunt pe buzele multora atunci când sunt întrebați ce știu despre România.

✔ Mâncarea tradițională românească, în special mămăliga, sarmalele și micii nu trec neîncercate de niciun turist care vizitează România. Gurmanzii consideră că cele mai bune sarmale sunt cele gătite la foc mic, într-un tuci din fontă și servite a doua zi.

✔ Palatul Parlamentului, unul dintre simbolurile Bucureștiului și României, este cea mai grandioasă construcție administrativă a Europei. Are o suprafață totală de 365 000 m2, fiind cea mai grea clădire din lume și a doua cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafață. Materialele folosite la construcție sunt aproape în întregime autohtone: marmura de la Ruschița, candelabre realizate la Mediaș sau draperii și covoare țesute la Sighișoara și Cisnădie.

✔ Delta Dunării este una dintre cele mai bine păstrate delte ale Europei. Protejată de UNESCO încă din 1991, este clasificată drept rezervație a biosferei la nivel național. Aceasta găzduiește peste 300 de specii de păsări și 45 de specii de pește de apă dulce.