Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Bali vs Phuket

Travel Tips Sejur Exotic

Despre Bali se spune că este "Insula Zeilor", iar Phuket este numită "Perla Andamanului". Cele două destinații se bucură de peisaje desprinse din cărțile poștale, plaje infinite și soare din plin.

Tu pe care o alegi?

LOCALIZARE

Insula Bali este una dintre cele 17500 insule ale Arhipelagului Indonezian, principala destinație turistică a țării și singura insulă a Indoneziei ce și-a păstrat religia hindusă și nu a trecut la islamism. Are o suprafață de cca. 5500 km² și un relief muntos și vulcanic.

Phuket este una dintre provinciile Thailandei, având o suprafață de 576 km². Constă în insula Phuket, cea mai mare insulă a țării, și alte 32 de insule mai mici. Este amplasată pe coasta vestică a țării, la Marea Andaman.

CÂND SĂ VIZITEZI

Dacă te gândești să vizitezi Bali, trebuie să știi că temperaturile medii se situează în jurul valorii de 30℃ pe întreaga durată a anului. Musonul de vest aduce precipitații în perioada octombrie - aprilie, astfel că perioada optimă de vizitare este din mai până în octombrie, în timpul sezonului uscat. Phuket se bucură de un climat tropical, astfel că vremea poate varia aici între călduroasă, răcoroasă sau ploioasă, dar niciodată prea rece. Sezonul musonilor se desfășoară între jumătatea lunii mai și octombrie, când precipitațiile sunt destul de puternice. Perioada optimă de vizitare a Phuketului este perioada noiembrie - februarie, în timpul sezonului uscat și răcoros.

PLAJE

Plajele din Bali, faimoase în întreaga lume, atrag mii de vizitatori în fiecare an. Printre cele mai căutate plaje se numără Kuta Beach, cea mai faimoasă și cea mai aglomerată, Seminyak Beach, una dintre cele mai elegante plaje ale insulei, Nusa Dua Beach, recunoscută pentru peisajele incredibile, Sanur, o destinație ideală pentru familii și Balian Beach, un paradis al pasionaților de surf.

Cele mai multe dintre plajele din Phuket aparțin hotelurilor și sunt plaje private. Se remarcă Patong, cea mai populară plajă a provinciei, ce se întinde pe toată granița vestică a stațiunii, Surin apreciată de iubitorii de surf și Bangtao, ce impresionează prin culoarea de smarald a apei.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Alege-ți acum vacanța cu ofertele din Colecția Iarna Exotică - Winter Sun®, Bali sau Phuket!