Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 simboluri faimoase ale Londrei

Travel Tips CityBreak Special

Londra este probabil orașul cu cele mai multe simboluri. Pe lângă celebrele obiective turistice, tuturor ne vin în minte numeroase imagini atunci când vorbim despre Londra.

Iată care sunt cele mai faimoase simboluri ale Londrei:

✔ Cabinele telefonice roșii sunt cele mai cunoscute simboluri ale orașului. Asociate de turiști cu străzile Londrei, acestea pot fi întâlnite de fapt și în alte orașe ale Marii Britanii, precum și în Malta, Insulele Bermude și Gibraltar. Au fost create în anul 1924 de Sir Giles Gilbert Scott și, deși numărul lor a scăzut în ultimii ani, continuă să fie foarte populare pentru fotografiile turiștilor.

✔ London Bus este numele dat autobuzelor etajate ”double deckers” ce împânzesc străzile Londrei. Autobuzele Routemaster au apărut în Londra în 1954 și au fost scoase din circulație timp de aproape șapte ani, între 2005 și 2012, pe motiv că nu mai respectau regulile de mediu. Din 2012 un nou model a fost reintrodus, mai modern și mai prietenos cu mediu înconjurător.

✔ Taxiurile negre cu aspect vintage sunt un alt simbol unic în Londra. Acestea sunt numite “Hackney carriage” și pot fi doar oprite pe stradă și nu comandate în prealabil. Șoferii acestor taxiuri trebuie să treacă un test inițiat în anul 1865, numit ”The Knowledge”, pentru a-și demonstra cunoștințele despre străzile Londrei și locuri de interes. Cel mai bătrân șofer s-a retras în 2007, la 92 ani, după ce a condus timp de 70 ani!

✔ Garda Reginei reprezintă o imagine iconică a Londrei, cu soldații tăcuți și serioși ce poartă pălărille înalte de blană. Aceștia păzesc palatele Buckingham și St James, iar spectacolele oferite de schimbarea gărzilor adună mii de privitori de fiecare dată. Pălăriile pe care soldații le poartă se numesc ”bearskin hats”, un tip de pălărie militară ceremonială ce datează din secolul al 17-lea și sunt făcute din blană de urs.

✔ The Tube este porecla dată metroului din Londra, cea mai veche rețea de metrou din lume. Este cea mai rapidă cale de a te deplasa în Londra și a fost deschis în ianuarie 1863. Are 11 linii, 270 de stații și o lungime a rețelei de 402 km și transportă zilnic peste 3 milioane de călători!

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Descoperă cele mai interesante simboluri și alege un CityBreak Special CMB în Londra din Colecția Europa Argintie - Silver Europe™!