Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 cele mai frumoase cascade ale Europei

Travel Tips

Europa este un continent al peisajelor impresionante. Iar cascadele se numără printre cele mai minunate priveliști pe care natura ni le poate oferi.

Să descoperim împreună care sunt cele mai frumoase cascade europene:

✔ Cascada Gullfoss este una dintre cele mai cunoscute cascade ale Islandei, numită și “Cascada de Aur”, după culoarea pe care apa o capătă în lumina soarelui. Se află la 120 km distanță de Reykjavik, iar apele sale provin din Ghețarul Lángjökull. Este o locație în care se formează foarte des curcubee, iar împreună cu situl istoric Thingvellir și gheizerele din Valea Haukadalur formează Cercul de Aur, un traseu turistic impresionant.

✔ Cascadele Plitvice sunt de fapt un complex ce face parte din Parcul Național Lacurile Plitvice din Croația. Cele 16 lacuri de aici sunt conectate între ele prin sute de cascade, cea mai mare având o înălțime de 78 metri. Impresionează prin nuanța extraordinară de turcoaz a apei, dar și prin potecile înguste care conectează lacurile și care poartă vizitatorii pe deasupra, pe dedesubtul și de-a lungul cascadelor.

✔ Cascada Bigăr este considerată a fi una dintre cele mai impresionante și neobișnuite cascade din lume. Se află în România, în județul Caraș-Severin și mai este cunoscută și sub numele de Cascada Coronini. Aici, un izvor subteran iese la suprafață și curge peste o stâncă acoperită de muşchi. Se creează astfel impresia unui văl strălucitor în jurul stâncii.

✔ Cascada Rhinului sau Rheinfall, situată în nordul Elveției, este una dintre cele mai mari cascade europene. Aceasta impresionează însă nu prin înălțimea sa, de doar 23 metri, ci prin lățime, măsurând 150 metri. Una dintre cele mai bune priveliști asupra cascadei este de pe râul Rhin, de unde se pot vedea și Castelul Wörth și Palatul Laufen.

✔ Cascada Șapte Surori din Norvegia și-a căpătat numele de la cele șapte șuvoaie de apă ce curg de pe aceeași stâncă. Cascada are o cădere de 250 metri, iar legenda spune că șapte surori frumoase au vrăjit un bărbat, care nu a putut alege doar pe una dintre ele. Așteptând disperate ca acesta să aleagă, au început să plângă până când s-au transformat în frumoasele cascade pe care le vedem astăzi.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Alege-ți acum vacanța potrivită pentru tine și vezi cele mai frumoase cascade din Europa!