Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Madrid vs Munchen

Travel Tips CityBreak Special

Madrid și Munchen sunt două dintre cele mai vibrante orașe europene, pline de viață și cu atracții incredibile, fapt pentru care sunt în topul preferințelor vizitatorilor.

Tu pe care îl alegi?

ATRACȚII TURISTICE

Când vorbim despre atracțiile turistice oferite de Madrid, capitala Spaniei se mândrește în principal cu muzeele și galeriile de artă. Cele trei mari galerii de artă, Muzeul Prado, Muzeul Thyssen - Bornemisza și Muzeul Reina Sofia, situate în apropiere una față de cealaltă formează un complex numit “Triunghiul de Aur al Artei”. Alte atracții din Madrid includ Palatul Regal, Muzeul Americilor, Plaza Mayor, Plaza de Cibeles, Puerta del Sol sau Catedrala Almudena. Calle Ortega y Gasset este o exclusivistă stradă din Madrid, aflată în cartierul Salamanca, și căutată pentru magazinele de lux precum Chanel sau Dior.

Numit și "capitala secretă a Germaniei", Munchen oferă la rândul său atracții pentru toate tipurile de turiști. Printre cele mai importante se numără piața centrală Marienplatz, Catedrala Frauenkirche, cartierul muzeal Kunstareal, Turnul Olimpic și Grădina Englezească.

TRANSPORT

Atât Madrid, cât și Munchen au sisteme de transport public eficiente și bine puse la punct. În Madrid, transportul public este coordonat de Consorcio Regional de Transportes de Madrid. Acesta include metroul cu 13 linii și peste 300 stații, trenurile suburbane Cercanías Madrid cu 9 linii și peste 200 rute de autobuze. Rețeaua de metrou din Madrid este a doua ca mărime din Europa, după cea din Londra. În Munchen, autoritatea locală a transportului în comun se numește Münchner Verkehrs- und Tarifverbund. Sistemul de transport de aici include metroul U-Bahn cu cele 8 linii, trenurile suburbane S-Bahn, tot cu 8 linii, tramvaie și autobuze.

MÂNCARE

În ceea ce privește gastronomia Madridului, aceasta a împrumutat câte ceva din fiecare regiune a Spaniei. Pe lângă paella și tapas, printre preparatele tradiționale ce trebuie încercate aici se numără Cocido madrileño, o tocană cu legume și carne de porc, Callos a la madrileña, o tocană din burtă de vită, Oreja a la plancha, ureche de porc gătită, Patatas bravas, cartofi prăjiți acoperiți cu sos de roșii picant sau Huevos estrellados, un tip de ouă prăjite.

Gastronomia Munchen-ului se remarcă prin ingredientele tradiționale bavareze. Weißwürst, cârnatul alb a fost inventat aici în 1857 și se mănâncă în mod tradițional înainte de prânz, cu muștar dulce și cu un Pretzel. Mai trebuie încercate și Pichelsteiner, o tocană din mai multe tipuri de carne și legume, Schweinshaxe, ciolan de porc, Spätzle, tăiței cu ou și Fischbrötchen, un sandviș cu pește.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Două CityBreak-uri Speciale din Colecția Europa Argintie - Silver Europe™, două orașe care te vor cuceri: Madrid și Munchen.