Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 simboluri faimoase ale Franței

Travel Tips CityBreak Special

Cu toții știm câte ceva despre Franța. Este imposibil să nu fi auzit de obiectivele turistice incredibile care fac din această țară una dintre cele mai vizitate din lume. Însă nu doar ele ne vin în minte atunci când ne gândim la Hexagon.

Astăzi descoperim împreună 5 simboluri faimoase ale Franței.

✔ Bagheta franțuzească, pâinea lungă și subțire, este omniprezentă pe străzile orașelor țării. De istoria sa se leagă mai multe legende. Una dintre ele este adoptarea unei legi prin care brutarilor li se interzicea să muncească înainte de ora 4 dimineața. Astfel, pentru că prepararea pâinilor tradiționale rotunde dura prea mult, s-a ajuns la pregătirea baghetelor. O altă legendă susţine că Napoleon le-a cerut brutarilor să facă o pâine lungă și subțire care să intre într-un buzunar special de la uniformele soldaților săi.

✔ Croissantul este un alt cunoscut simbol al Franței, nelipsit de la micul dejun. Însă originea acestuia este destul de neclară. Conform legendei, primul croissant a fost făcut de brutarii vienezi, la sărbătorirea ajutorului acordat armatei în respingerea asediului otomanilor. În jurul anului 1683, un patiser care lucra până târziu a auzit zgomotele otomanilor si a alertat armata austriacă. Mai apoi, în anii 1830, un ofițer austriac de artilerie și-a deschis în Paris o brutărie, aducând cu el deliciosul preparat.

✔ “Fleur de lys” ⚜ sau Floarea de crin este simbolul regalității franceze, apărut pe stindardele monarhiei încă din jurul anului 469. Mai târziu, în timpul domniei lui Ludovic al IX-lea, se credea că cele 3 petale reprezintă credință, înțelepciune și cavalerism, precum și un simbol al protecției divine de care se bucura Franța. Interesant este că reprezentările nu arată o floare de crin, ci mai degrabă un iris.

✔ Bereta este simbolul modei franțuzești, a cărei istorie merge până în secolul al 17-lea, când păstorii au observat că lâna oilor ține de cald în timpul iernii. A urmat apoi perioada secolului 18, în care artiști precum Monet, Cezanne sau Picasso au adoptat această modă. Bereta a fost și un simbol al rezistenței împotriva ocupației naziste, devenind accesoriul elegant pe care îl știm astăzi datorită lui Coco Chanel, faimoasă pentru adaptarea hainelor bărbătești la nevoile doamnelor.

✔ Chanel no. 5, cel mai cunoscut parfum din lume, a fost creat în 1921 de către casa de design Chanel. Simbol al femeii moderne și elegante, acesta este cel mai vândut parfum din lume, cu o sticluță vândută la fiecare 55 de secunde. Se spune că forma primei sticle de Chanel No. 5 a fost creată de Coco Chanel după forma locului în care a trăit, Place Vendome. Tot ea a decis să nu dea parfumului un nume abstract, cum se obișnuia, ci a ales să îl denumească după numărul său preferat, 5.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Descoperă cele mai interesante simboluri și alege un CityBreak Special CMB în Franța din Colecția Europa Argintie - Silver Europe™!