Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Viena vs Berlin

Travel Tips CityBreak Special

Viena și Berlin sunt două orașe uimitoare și unele dintre cele mai frumoase capitale ale Europei Centrale. Însă care are mai multe de oferit? Pe care ar trebui să îl alegi?

DATE GENERALE

Viena atrage anual milioane de turiști din întreaga lume. Fosta capitală imperială impresionează prin atmosfera elegantă și romantică, fiind un oraș al muzicii, al culturii, dar și al distracției. Celebrii clasici ce au trăit sau au lucrat aici de-a lungul timpului, printre care Mozart, Beethoven sau Strauss i-au adus renumele de “Capitală a muzicii clasice”. Berlin, capitala Germaniei, este un oraș al contrastelor, al întâlnirii dintre trecut și viitor. Deși a avut parte de un trecut plin de evenimente, și-a revenit de fiecare dată, transformându-se într-un oraș minunat. Aici, simbolurile clasice, porți, clădiri și poduri se îmbină armonios cu arhitectura modernă și pereții colorați cu graffiti.

ATRACȚII TURISTICE

Atât Viena, cât și Berlin sunt două orașe ce își surprind vizitatorii de fiecare dată. Printre obiectivele turistice importante din Viena se numără Catedrala Sf. Ștefan, emblema Vienei și una dintre cele mai impresionante clădiri gotice din Europa, Palatul Schönbrunn, construit pentru a rivaliza cu Versailles, Palatul Imperial Hofburg, locul din care a fost condus Imperiul Habsburgic timp de peste 700 ani, Opera de Stat din Viena, una dintre cele mai importante opere din lume sau Palatul Belvedere, un complex impunător în stil baroc. Și în Berlin pot fi vizitate o mulțime de obiective turistice foarte populare, recunoscute la nivel național și internațional: Poarta Brandenburg, simbolul orașului, construită în anul 1791, Zidul Berlinului, ce a constituit o barieră de separare între Berlinul de Vest și Republica Democrată Germană până în anul 1989, Reichstag, clădirea parlamentului german în stil neo-renascentist, Turnul televiziunii, cea mai înaltă clădire din oraș, Berliner Dom, catedrala din Berlin, Insula Muzeelor, un complex aflat în Patrimoniul Mondial UNESCO, ce cuprinde 5 muzee faimoase: Altes Museum, Alte Nationalgalerie, Pergamon Museum, Bode Museum și Neues Museum.

MÂNCARE

Viena este singurul oraș din lume cu o gastronomie proprie, bucătăria vieneză remarcându-se prin preparate rafinate. Capitala Austriei este renumită în special pentru şniţelul vienez, numeroasele tipuri de Wurști tradiționali, Tafelspitz, carne de vită fiartă, servită alături de cartofi fierţi, zdrobiţi şi apoi prăjiţi, cornurile cu nucă Kipferl sau tradiţionalul tort Linzer. În ceea ce privește preparatele ce trebuie încercate în Berlin, capitala Germaniei are de oferit gogoșile Pfannkuchen, Königsberger Klopse, chiftelele în sos alb, Kartoffelpuffer, cartofii gratinați, dar și celebrul Currywurst.

Iar dacă în Viena găsești cele multe tipuri de cafea din lume, Berlin își răcorește vizitatorii cu berile locale.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Gândește-te ce alegi, ți-am pregătit CityBreak-uri cu adevărat speciale: Viena sau Berlin!