Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 atracții de neratat în Pisa

Travel Tips CityBreak Special

Pisa, una dintre cele patru foste Republici Maritime ale Italiei, este cunoscută în întreaga lume pentru Turnul său înclinat. Însă fostul port roman are mult mai multe de oferit, iar majoritatea atracțiilor se află într-un singur loc: Piața Miracolelor, declarată patrimoniu mondial al umanității.

Iată ce nu trebuie să ratați când mergeți în Pisa.

✔ Turnul înclinat, simbolul orașului și unul dintre simbolurile Italiei, este celebru pentru poziția sa înclinată, fapt datorat solului instabil. “La Torre Pendente” are o înălțime de 56 de metri, iar construcția sa a început în anul 1173. După 12 ani, construcția s-a oprit, fiind observată înclinarea și a fost reluată abia 100 ani mai târziu. Cei care vor să admire panorama orașului pot urca cele 294 de trepte, până în vârful turnului.

✔ Catedrala Santa Maria Assunta este o construcție impunătoare în stil romanic, ce domină Piața Miracolelor, a cărei piatră de temelie a fost pusă în 1063. A fost terminată în 1092 și sfințită în 1118. Un puternic incendiu a avut loc în 1595, însă cei mai buni artiști ai Renașterii au participat la refacerea sa.

✔ Baptiseriul Sfântul Ioan se află la vest de Catedrală și este renumit pentru acustica sa excelentă. Construcția sa a început în anul 1152 și are o înălțime de 54,86 metri, fiind cel mai înalt baptiseriu din Italia. Punctul de referintă este amvonul de marmură, sculptat de către Nicola Pisano în jurul anului 1260.

✔ Campo Santo sau Cimitirul Monumental se consideră a fi un loc sacru, construit cu pământ sfânt, adus de cruciați de pe muntele Golgota. Datează din 1278 și adăpostește mormintele celor mai importanți oameni din Pisa. Multe dintre frescele originale au fost distruse în urma unui incendiu provocat de bombardamentele din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

✔ Palazzo dei Cavalieri, ridicat în Piazza dei Cavalieri, a fost inițial numit “Palazzo degli Anziani“, Palatul Bătrânilor. Giorgio Vasari a început reconstrucția în 1562, renumindu-l după antrenamentele pentru cavalerii Ordinului Sfântului Ștefan care aveau loc aici. Din 1810, palatul găzduiește Scuola Normale Superiore, un colegiu de elită fondat de Napoleon.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Descoperă cele mai interesante atracții din Pisa și alege un CityBreak Special CMB.