Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Amsterdam vs Eindhoven

Travel Tips CityBreak Special

Olanda este una dintre principalele destinații turistice europene, cu peisaje deosebite, orașe moderne combinate cu sate tradiționale și o cultură bogată, incredibilă. Amsterdam și Eindhoven sunt două dintre cele mai cunoscute orașe ale țării, moderne și interesante.

Tu pe care alegi să îl vizitezi?

DATE GENERALE

Amsterdam, capitala Olandei și unul dintre cele mai prietenoase orașe ale Europei și ale lumii, este situat în vestul țării, în provincia North Holland. Amsterdam găzduiește peste 170 de naționalități și mai este numit și “Veneția Nordului” datorită numeroaselor sale canale, ce fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Eindhoven este al cincilea oraș al Olandei, situat în sudul țării, în provincia North Brabant, pe râul Dommel. Este un important centru industrial și nod feroviar.

ATRACȚII TURISTICE

Cel mai cunoscut obiectiv turistic al Amsterdamului este reprezentat de canalele sale, a căror lungime totală depășește 100 km și care integrează aproximativ 90 de insule în topografia orașului. Nu trebuie însă ratate nici Piața Dam, cea mai celebră piață olandeză, locul în care se desfășoară principalele evenimente ale orașului, Rijksmuseum, cel mai mare muzeu olandez, dedicat artelor, istoriei și tehnicii, Muzeul Van Gogh, ce găzduiește cea mai mare colecție de opere ale celebrului artist, Casa Anne Frank, deschisă în memoria victimelor de origine evreiască persecutate de către naziști, Fabrica de Bere Heineken, ce prezintă turiștilor întregul proces de fabricare a uneia dintre cele mai cunoscute beri ale lumii sau Muzeul de Tehnică NEMO, cel mai mare centru de știință olandez, găzduit de o clădire în formă de vapor.

Nici Eindhoven nu se lasă mai prejos, oferind numeroase atracții, de la obiective istorice la muzee, posibilități de recreere, muzică și teatru. Aici trebuie vizitate Muzeul de Artă Modernă și Contemporană Van Abbemuseum, unde poți admira tablouri de Picasso, Mondriann sau Theo van Doesburg, Muzeul Eindhoven, un muzeu de arheologie în aer liber, DAF Museum și Philips Museum, muzee dedicate industriei, Piața De Markt și Biserica Sfânta Ecaterina (Sint-Catharinakerk).

TRANSPORT

Dacă vizitezi Amsterdam, e bine să știi că vei găsi aici peste 1 milion de biciclete. Pe lângă acestea mai sunt puse la dispoziția locuitorilor și turiștilor 16 linii de tramvai, 5 linii de metrou și un "water bus". Firma ce asigură transportul local în Amsterdam se numește Gemeentelijk Vervoerbedrijf. Ca Amsterdam și ca toate marile orașe olandeze, și Eindhoven beneficiază de o rețea extinsă de piste pentru bicicliști. Din 2012, acestea includ și Hovenring, primul sens giratoriu suspendat dedicat exclusiv bicicletelor. În ceea ce privește transportul în comun, acesta dispune de peste 20 rute de autobuz ce deservesc și orașe din apropiere, precum Velhove, Geldrop și Nuenen. Deși nu există tramvaie sau metrou, toate punctele din afara centrului orașului sunt atinse de rutele de autobuz.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Este momentul perfect pentru un CityBreak Special, alege între Amsterdam și Eindhoven.