Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 cele mai bune muzee europene

Travel Tips CityBreak Special

În cadrul secțiunii “Travelers’ choice” publicată anual de TripAdvisor, călătorii au ales cele mai bune muzee din Europa în anul 2019.

Iată care sunt acestea.

✔ MUSEE D'ORSAY, amplasat în clădirea unei foste gări din Paris, deţine cea mai mare colecţie de opere impresioniste şi post-impresioniste din lume. Printre artiștii expuși aici se numără Monet, Manet, Renoir, Degas sau Cezanne.

✔ BRITISH MUSEUM, situat în Londra, este unul dintre cele mai vechi muzee ale lumii, fiind dedicat istoriei, artei și culturii. A fost deschis în 1759, iar cele mai faimoase exponate includ Piatra Rosetta, un fragment din Columna lui Traian, Bustul lui Julius Caesar și mumii din Egiptul Antic.

✔ MUZEUL PRADO din Madrid este una dintre cele mai importante galerii de artă din lume. Deține o colecție de peste 5000 picturi din secolele 12-19, dintre care majoritatea sunt celebre opere de artă ale unor autori precum Francisco de Goya, Tintoretto, El Greco sau Bosch. Împreună cu Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia și Muzeul Thyssen-Bornemisz formează „Triunghiul de aur al artei”.

✔ MUZEUL ACROPOLE din Atena este un muzeu arheologic amplasat pe versantul sud-estic al Dealului Acropole și expune artefactele arheologice descoperite în această zonă. A fost inaugurat în anul 2009, iar majoritatea zidurilor și pardoselilor sunt din sticlă transparentă, astfel încât să se poată vedea săpăturile în curs de desfășurare sub clădire.

✔ MUZEUL LUVRU din Paris unul dintre cele mai mari muzee din lume. Găzduiește peste 350 000 exponate, dintre care cel mai cunoscut este “Mona Lisa”, capodopera lui Leonardo da Vinci. Clădirea în care este amplasat are și o importanță istorică, fiind construită ca fortăreață de către regele Filip al II-lea în 1190.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Alege-ți acum un Citybreak Special din Colecția Culorile Orașului - City Colours™ și vezi cele mai bune muzee din Europa!