Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 atracții de neratat în Londra

Travel Tips CityBreak Special

Londra este unul dintre orașele despre care oricine știe câte ceva și există puțini oameni care pot spune că nu le place acest oraș. Iar atracțiile turistice de aici sunt fără îndoială recunoscute la nivel mondial.

Iată care sunt cele mai interesante dintre acestea:

✔ Big Ben este probabil cel mai important simbol al capitalei britanice. Deși Big Ben este considerat întregul ansamblu format din turn, ceas și clopot, de fapt acesta este doar numele clopotului din Turnul Elizabeth. Clopotul Big Ben a bătut pentru prima dată la 31 mai 1859!

✔ London Eye, cea mai înaltă roată de observație din Europa, a fost inițial gândită ca un proiect temporar, pentru a celebra trecerea în noul mileniu. A fost inaugurată în decembrie 1999, având o înălțime de 135 metri și un diametru de 120 metri, fiind la acel moment cea mai înaltă roată de observație din lume. Cele 32 de capsule reprezintă cele 32 de districte ale Londrei, însă ele sunt numerotate de la 1 la 33, lipsind numărul 13, datorită superstițiilor.

✔ Palatul Buckingham, reședința oficială a monarhilor britanici, a fost deschis publicului pentru prima dată în 1993. Pot fi admirate aici importante opere de artă ale lui Rubens, Rembrandt sau Canaletto, ce fac parte din colecția regală.

✔ British Museum este unul dintre cele mai vechi muzee ale lumii, dedicat istoriei, artei și culturii. Deschis în 1759, include printre faimoasele sale exponate Piatra Rosetta, un fragment din Columna lui Traian, Bustul lui Julius Caesar și mumii din Egiptul Antic.

✔ Westminster Abbey, cea mai vizitată biserică din Londra, este construită în stil gotic, impresionând prin măreția sa. De-a lungul timpului, aici au fost încoronați toți suveranii britanici, începând cu William Cuceritorul în 1066, excepție făcând Eduard al V-lea si Eduard al VIII-lea și au avut loc 17 nunți regale. De asemenea, aici se află mormintele a peste 3300 persoane, printre care monarhi, prim-miniștri, poeți, actori sau oameni de știință.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Nu rata cele mai importante atracții și alege un CityBreak Special la Londra!