Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Düsseldorf vs Hamburg

Travel Tips CityBreak Special

Düsseldorf și Hamburg sunt două dintre cele mai importante și cele mai iubite orașe ale Germaniei. Ambele se bucură de o bogată viață culturală și o calitate a vieții ridicată, dar și de obiective ce atrag turiștii de pretutindeni.

Pe tine care te atrage mai mult?

DATE GENERALE

Düsseldorf, capitala landului Renania de Nord - Westfalia, este al șaptelea oraș ca populație al Germaniei. Este un important centru financiar, recunoscut pentru evenimentele internaționale ce au loc aici. Are o populație de cca. 620 000 locuitori și este amplasat pe malurile râului Rhin. Hamburg este situat pe malurile Elbei, fiind totodată și unul dintre cele 16 landuri federale ale Germaniei. Este al doilea oraș ca populație al țării, după Berlin, cu cca. 1,8 milioane locuitori. Portul orașului este al treilea port european ca mărime.

ATRACȚII TURISTICE

Faptul că cele două orașe sunt recunoscute în special pentru importanța lor economică nu înseamnă că acestea nu dispun de atracții turistice interesante. Printre atracțiile turistice ce nu trebuie ratate în Düsseldorf se numără Muzeul de Artă Nordrhein – Westfalen, cu opere ale lui Picasso sau Matisse, clădirea Primăriei, Muzeul Goethe, dedicat vieții scriitorului, Biserica Sf. Lambertus, ce datează din secolul al 13-lea, Castelul Benrath, construit în stil rococo, Parcul Hofgarten, vechea grădină regală, sau Köningsalle, principala stradă pentru shopping sau Champs-Élysées-ul Germaniei. În ceea ce privește Hamburg, principala atracție este fără îndoială portul. Trebuie vizitate însă și Speicherstadt sau Cartierul Depozitelor, cu șirurile de clădiri înalte din cărămidă unde erau stocate tutun, cafea, fructe uscate și condimente, Köhlbrandbrücke, podul ce străbate portul, Elbphilharmonie, clădirea filarmonicii, Miniatur Wunderland, muzeul miniaturilor, Muzeul Internațional Maritim, dar și insulele artificiale din centrul orașului, Binnenalster și Aussenalster.

TRANSPORT

Düsseldorf dispune de o rețea completă a transportului în comun, formată din tramvaie, autobuze și metrou. Rheinbahn este furnizorul serviciilor de transport public, cu o rețea ce constă în 7 linii de metrou, 11 linii de tramvai și 92 linii de autobuz. Cele mai avantajoase bilete costă 1,30 euro și sunt valabile 30 minute. Și Hamburg se bucură de o rețea bine pusă la punct. Hamburger Verkehrsverbund coordonează toate mijloacele de transport public în oraș. Există aici peste 100 linii de autobuze, 6 linii de feriboturi, 4 linii de metrou subteran și 6 linii de metrou suprateran. Tarifele încep de la 1,7 euro pentru o călătorie.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Este momentul perfect pentru un CityBreak Special din Colecția Culorile Orașului - City Colours®, alege între Düsseldorf și Hamburg!