Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 atracții de neratat în Madrid

Travel Tips CityBreak Special

Madrid este un oraș special, vibrant și cosmopolit, căruia nu îi lipsește nimic. Capitala Spaniei și centrul cultural, financiar și administrativ, Madrid și-a câștigat renumele unui oraș vesel în orice moment al zilei sau al săptămânii.

Iată ce trebuie neapărat să vizitezi când ajungi aici:

✔ Muzeul Prado, fără îndoială cea mai importantă atracție a Madridului, este una dintre cele mai importante galerii de artă din lume. Deține o colecție de peste 5000 picturi din secolele 12-19, dintre care majoritatea sunt celebre opere de artă ale unor autori precum Francisco de Goya, Tintoretto, El Greco sau Bosch.

✔ Palatul Regal, versiunea spaniolă a Versailles-ului, are peste 2000 camere, însă doar 50 pot fi vizitate. Impozanta clădire construită în întregime din granit și piatră albă de Colmenar datează încă din secolul al 17-lea și îmbină elemente ale stilurilor baroc și clasic. În prezent, palatul este folosit pentru ceremonii oficiale și recepții.

✔ Plaza Cibeles, considerată a fi cea mai frumoasă piață din Madrid, este așezată într-o importantă și aglomerată intersecție. Fântâna cu același nume este atracția principală, creată în 1782 de Francisco Gutiérrez și Roberto Michel. Este dedicată zeiței romane a naturii, Cibele, aflată într-un car tras de doi lei.

✔ Stadionul Santiago Bernabeu este punctul de reper pentru iubitorii fotbalului din întreaga lume. Casa celor de la Real Madrid, acesta este unul dintre cele mai cunoscute stadioane din lume. Poartă numele unei foste legende a echipei și a fost inaugurat în anul 1947, având o capacitate de peste 80 000 locuri.

✔ Plaza Mayor este o elegantă piață ce datează din secolul al 17-lea, construcția sa fiind începută în timpul domniei regelui Filip al III-lea. De-a lungul timpului a fost centru al comerțului, dar și scena unor importante evenimente, precum proclamarea unui nou rege sau canonizarea unor sfinți. Înfățișarea actuală a primit-o în urma reconstruirii ce a avut loc după un incendiu din anul 1790.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

E timpul să alegi și tu un CityBreak Special la Madrid din Colecția Culorile Orașului - City Colours®!