Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Florența vs Milano

Travel Tips CityBreak Special

Florența și Milano sunt două dintre orașele încărcate de istorie și cultură care nu au nevoie de prea multe prezentări. Însă care dintre cele două te cucerește pe tine?

DOMURILE

Catedralele celor două orașe sunt cunoscute simplu, ca Domul din Florența sau Domul din Milano. Catedrala Santa Maria del Fiore este Domul din Florența și se remarcă prin cupola de cărămidă construită de Brunelleschi. Este a patra catedrală ca mărime din Europa și aparține Patrimoniului Mondial UNESCO. Domul din Milano sau Catedrala Santa Maria Nascente se remarcă prin “La Madonnina”, statuia aurită a Fecioarei Maria așezată în vârful turlei principale. Construită în aproape 6 secole, este cea mai mare catedrală gotică din Italia și a treia catedrală catolică din Europa.

ALTE ATRACȚII

Când vine vorba de vizitarea Florenței și Milanului, majoritatea ar spune că 2-3 zile sunt suficiente pentru a le explora. Florența, locul în care cei mai cunoscuți artiști ai Renașterii și-au lăsat amprenta, poate fi vizitată cu ușurință pe jos. De altfel, centrul istoric al Florenței este locul ideal pentru a începe explorarea orașului. Cele mai impresionante atracții sunt Galeria Uffizi, cea mai veche galerie de artă din lume, Bazilica San Lorenzo, unde sunt înmormântați membrii celebrei familii de Medici, Palazzo Vecchio, ce a servit drept sediu al guvernului în perioada Republicii Florența sau Accademia di Belle Arte, locul în care Michelangelo a fondat în 1563 prima școală de arte din lume și unde poate fi admirată Statuia lui David.

În Milano, capitala Lombardiei, nu trebuie ratate Castelul Sforzesco, o construcție medievală impunătoare, ce a servit drept reședința familiilor Visconti și Sforza, Galleria Vittorio Emanuele II, cel mai vechi centru comercial al Italiei, Teatro alla Scala, unul dintre cele mai faimoase teatre de operă din lume sau Santa Maria delle Grazzie, unde este găzduită celebra pictură “Cina cea de Taină”.

MÂNCARE

Atât Florența cât și Milano se află în regiuni renumite pentru gastronomia lor. Florența și regiunea Toscanei, din care face parte, se bucură de prezența unor podgorii renumite. În ceea ce privește mâncarea, preparatele tradiționale sunt bazate în general pe carne de vită. Merită încercate “Panzanella” - pâine italienească cu roșii și busuioc, “Bistecca alla Fiorentina” - friptură de vită, “Tagliata” - friptură de vită cu parmezan sau “Pappa al Pomodoro” - supă de tomate.

În Milano trebuie încercate neapărat tradiționalele paste și pizza, însă regiunea Lombardiei a împrumutat influențe din Austria și Germania. Așadar, printre cele mai apreciate preparate se numără “Cotoletta alla Milanese” – șnițel de vită prăjit în unt, “Ossobucco con gremolata” – cotlet de vită cu sos de tomate și lămâie, “Risotto alla Milanese” – carne de vită asezonată cu șofran și vin alb, sau “La Barbajada” – un desert cu ciocolată, lapte și frișcă.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Gândește-te bine ce alegi, este momentul perfect pentru un CityBreak Special din Colecția Culorile Orașului - City Colours™: Florența sau Milano.