Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Sri Lanka vs Vietnam

Travel Tips Sejur Exotic Vara Exotică

Sri Lanka și Vietnam sunt două destinații ce au reușit cu succes să atragă interesul turiștilor din întreaga lume, în căutare de experiențe culturale unice și peisaje naturale deosebite.

Dacă nu te-ai hotărât încă ce să alegi între cele două țări, noi te ajutăm să te decizi!

LOCALIZARE & DATE GENERALE

Sri Lanka este o țară insulară aflată în Oceanul Indian, în Asia de Sud. Insula este separată de subcontinentul indian de către Golful Mannar și de Strâmtoarea Palk. Are o suprafață de 65 610 km2 și o populație de cca. 21,6 milioane locuitori. Capitala țării se află la Colombo, iar limbile oficiale sunt Sinhala și Tamil.

Vietnam este amplasată în Asia de Sud-Est, având forma literei "S". Astfel, se întinde pe o lungime de 1600 km de la granița cu China până la cea cu Thailanda. Lățimea variază între 56 km și 550 km. Suprafața totală a țării este de 331 212 km2, iar populația este de cca. 94,6 milioane locuitori. Capitala Vietnamului este Hanoi.

CÂND SĂ VIZITEZI

Sri Lanka este o destinație ce poate fi vizitată tot timpul anului. Are o climă tropicală și este afectată de doi musoni, însă în regiuni și în perioade diferite. Ploile musonice afectează nord-estul țării din octombrie până în februarie și sud-vestul țării din aprilie până în septembrie. Perioada optimă de vizitare este între decembrie și martie, când se înregistrează cele mai puține precipitații.

În Vietnam, clima tropicală este definită de două sezoane, unul uscat și unul ploios, însă între nordul și sudul țării există variații ale cantității de precipitații. În Hanoi și în nord, perioada mai - octombrie este caracterizată de temperaturi ridicate și umiditate, cu precipitații bogate. Centrul țării se bucură de sezonul uscat între ianuarie și august, pe când sezonul ploios se desfășoară în lunile septembrie, octombrie și noiembrie. În sudul țării, sezonul uscat are loc între noiembrie și aprilie, iar cel ploios între mai și octombrie.

CE SĂ VEZI

Atât Sri Lanka, cât și Vietnam se bucură de peisaje excepționale, cu plaje incredibile și munți înalți, însă și de vestigii istorice ce poartă turiștii prin bogatele experiențe istorice ale acestor țări. În Sri Lanka se remarcă zona de litoral din sudul țării, cu stațiuni precum Galle, Bentota, Beruwala, Wadduwa sau Koggala. În ceea ce privește potențialul cultural istoric, vestigiile istorice se întâlnesc la fiecare pas: fortăreața din Sigiriya încă mai păstrează picturi de acum 2000 ani, vestitul arbore Sri Maha Bodhi din Anuradhapura, Templul Lankatilaka sau Templul Dalaga Maligawa din Kandy, unde încă se mai păstrează, conform tradiției, un dinte al lui Budha.

În Vietnam, cei care doresc să se relaxeze la plajă o pot face în Danang, Nha Trang sau Phan Thiet unde plaja de nisip din Mui Ne este una dintre cele mai frumoase plaje ale lumii. Orașele Vietnamului păstrează mărturii ale istoriei zbuciumate ce a afectat țara. Hanoi impresionează prin templele sale, monumentele și ruinele vechii culturi. Ho Chi Minh este cel mai mare oraș al țării, centrul industrial, cultural și economic. Turiștii se pot bucura aici de o multitudine de magazine, cafenele, centre comerciale, galerii de artă și o viață de noapte intensă.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Tu ce alegi? Nu rata noile oferte din Colecția Vara Exotică - Exotic Escape®: Sri Lanka și Vietnam!