Fereastra ta spre lumea vacanţelor

5 lucruri inedite despre Sardinia

Travel Tips Vacanțe Cu Soare

Sardinia este o destinație în care oricine și-ar dori să ajungă, una dintre cele mai iubite insule europene, cu plaje aurii, peisaje vulcanice dramatice, mâncare delicioasă și un stil de viață relaxat.

Dacă plănuiești să mergi în Sardinia, iată câteva lucruri interesante despre această insulă.

✔ Sardinia este una dintre „zonele albastre” ale lumii, locuri unde oamenii ating în mod frecvent vârste foarte înaintate. Insula italiană are cel mai mare număr de centenari din lume, astfel că la 100 000 de locuitori, 22 au peste 100 ani.

✔ Sardinia beneficiază de peste 7000 de situri arhitecturale preistorice, ce datează din vremea civilizațiilor antice, înaintea anului 1000 î.Hr. Cele mai faimoase sunt monumentele “nuraghi”, locuințe sau fortificații conice, cu interioare boltite.

✔ Vechiul nume al Sardiniei era Ichnusa, un nume ce datează din jurul anului 1500 î.Hr. și despre care se crede că este o combinație între cuvintele “nusa”, ce se traduce prin “insulă” și “Hyksos”, un trib ce a invadat Sardinia. Numele actual are origini necunoscute, însă se presupune că are legătură cu zeii greci antici sau eroii mitici locali.

✔ Sardinia este singura insulă a Italiei fără o autostradă. Tocmai de aceea este recunoscută pentru peisajele liniștite, fiind o destinație preferată de către cei ce caută relaxare, departe de agitația și gălăgia orașelor.

✔ Sardinele, micii pești consumați de către oameni din întreaga lume, pot fi găsite în toate apele și oceanele lumii, însă numele provine chiar de la insula Sardinia, unde existau bancuri numeroase. Este primul pește din care s-au făcut conserve, la ordinul lui Napoleon Bonaparte, pentru a-și hrăni trupele.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Nu rata o vacanță inedită din Colecția Vacanțe cu Soare™ și descoperă acum secretele Sardiniei!