Fereastra ta spre lumea vacanţelor

5 lucruri inedite despre Bali

Vara Exotică Sejur Exotic

Bali, superba insula indoneziană, este cunoscută pentru peisajele paradisiace și pentru tot ce are de oferit, de la plajele impecabile la atracțiile și culturile fascinante.

Iată și câteva lucruri mai puțin știute despre Insula Zeilor.

✔ Calendarul balinez se numește Pawukon și are doar 210 zile. Potrivit acestuia, fiecare an este împărțit în 6 luni, iar o lună are 35 zile!

✔ În timp ce restul lumii încearcă nume cât mai unice pentru bebeluși, balinezii au doar patru prenume pentru copiii lor, acestea fiind date în ordinea nașterii: primul copil este Wayan, al doilea copil este Made, al treilea este Nyoman, iar al patrulea este Ketut, după care ciclul se reia.

✔ Cea mai scumpă cafea din lume este Kopi Luwak, o specialitate balineză. Aceasta se face din boabele de cafea ingerate și apoi expulzate, parțial digerate, de către un animal numit Civeta de palmier sau Pisica indoneziană. O ceașcă din cafeaua preparată din aceste boabe costă în jur de 50 dolari.

✔ În Bali are loc un Festival al Tăcerii! Ziua Neypi, ce semnifică totodată și trecerea în noul an, se sărbătorește prin meditare și reflectare asupra sinelui. În această zi, întreaga insulă este închisă, ceea ce înseamnă că nu se muncește, nu se călătorește și nici nu funcționează electricitatea!

✔ Bamboo Chocolate Factory este cea mai mare clădire comercială construită în întregime din bambus. Fabrica de ciocolată deschisă în anul 2011 este o atracție în sine, un complex situat în mijlocul junglei, format din 25 clădiri.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Nu rata o vacanță inedită din Colecția Vara Exotică - Exotic Escape™, descoperă acum secretele Insulei Bali!