Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Valencia vs Barcelona

Travel Tips CityBreak Special

Când vine vorba de vizitat Spania, alegerea destinației se dovedește a fi una extrem de grea. Valencia și Barcelona sunt cu siguranță două dintre destinațiile de top preferate de europeni și nu numai, două orașe ce îmbină relaxarea la plajă cu descoperirea unor obiective unice.

Tu ce alegi?

LOCALIZARE

Valencia și Barcelona sunt localizate pe coasta estică a Spaniei și a Peninsulei Iberice. Valencia face parte din zona turistică Costa del Azahar, la jumătatea distanței dintre Alicante și Castellon. Este al treilea oraș al țării după numărul de locuitori și are o istorie de peste 2000 ani, de la întemeierea sa de către romani la invadările de către popoarele ce îi râvneau bogățiile. Vizigoții și arabii au transformat Valencia într-un important centru economic și cultural.

Barcelona este capitala comunității autonome Catalonia și al doilea oraș din Spania după numărul de locuitori, după capitala Madrid. La 60 km nord de Barcelona începe Costa Brava, zona turistică de litoral ce se întinde de la Calella și până la granița cu Franța. Importanța istorică a orașului este foarte mare, orașul datând de pe vremea cartaginezilor, iar pe vremea romanilor a avut rol de castru. De-a lungul timpului, alte numeroase civilizații și-au lăsat amprenta asupra vieții culturale: vizigoți, mauri, franci.

ATRACȚII TURISTICE

Fără îndoială, toți cei ce ajung în Valencia trebuie să viziteze Orașul Artelor și Științei, futuristicul complex arhitectural conceput pentru a găzdui activități culturale, științifice sau spectacole de divertisment. La Lonja este o impresionantă clădire construită în stil gotic, folosită în trecut drept centru comercial. Institutul Valencian de Artă Modernă expune unele dintre cele mai apreciate lucrări de artă contemporană. Grădinile Turia, cea mai mare grădină urbană din Europa, reprezintă un complex de parcuri create în albia râului cu același nume. Iar pentru cei ce vor să se relaxeze, la doar 15 minute de centrul orașului se află plajele Las Arenas, Malvarrosa și El Cabañal, plaje cărora le-a fost acordată distincția Blue Flag.

Când vine vorba de atracțiile Barcelonei, acestea nu mai au nevoie de nicio prezentare. Sagrada Familia este simbolul orașului, opera la care Gaudi a lucrat timp de 40 ani, fără să o termine. Imensa clădire, a cărei construcție a început în anul 1882 și care continuă și astăzi, ajunge la o înălțime maximă de 170 metri. Multe dintre cele mai cunoscute atracții ale Barcelonei sunt opere ale unei singure persoane, Antonio Gaudi. Printre acestea se numără și Casa Vicens, Parc Guell, Palau Guell și Casa Mila. Plaja Barceloneta este recunoscută ca fiind cea mai bună plajă urbană din lume, iar printre principalele zone dedicate unei vibrante vieți de noapte se numără Eixample, Port Vell și Port Olimpic.

TRANSPORT

Valencia este un oraș mic, așa că deplasarea cu transportul public nu este greu de descifrat. Autoritatea responsabilă este Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, ce include rețeaua de metrou, precum și liniile de autobuz și tramvai. Din cele 6 linii de metrou, două leagă aeroportul de centrul orașului sau de alte zone. Orașul este împărțit în 4 zone, A, B, C și D, iar punctele principale de atracție sunt situate în zona A. În Barcelona, autoritatea locală de transport este Transports Metropolitans de Barcelona și include cele 8 linii de metrou, peste 100 linii de autobuz și 6 linii de tramvai. Barcelona este împărțit în șase zone de călătorie, însă întreaga parte metropolitană, inclusiv aeroportul El Prat, este inclusă în Zona 1.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Este momentul perfect pentru un CityBreak Special CMB din Colecția Culorile Orașului - City Colours®: Valencia sau Barcelona!