Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Filipine vs Malaysia

Filipine și Malaysia sunt două destinații exotice speciale din Oceanul Pacific, adevărate paradisuri pentru iubitorii de plaje infinite și soare. Cu peisaje incredibile, demne de cărțile poștale, acestea își vor încânta cu siguranță vizitatorii.

Dar cum alegem între cele două?

LOCALIZARE

Filipine este un arhipelag format din peste 7600 de insule și o suprafață de cca. 300 000 km². Cele mai mari insule sunt Luzon, Visayas și Mindanao, cu origine vulcanică. De altfel, încă mai există 20 vulcani activi pe insulă. Principalele orașe sunt capitala Manila și Quezon City, cel mai mare oraș al țării. Malaysia se află tot în Asia de Sud-Est, suprafața sa fiind formată din două teritorii distincte: partea de sud - Malaysia Peninsulară și insulele adiacente și partea de nord a insulei Borneo. Cele două părți sunt separate de o strâmtoare ce măsoară aproximativ 750 km în punctul cel mai îngust și face parte din teritoriul Indoneziei.

CÂND SĂ VIZITEZI

Filipine are parte de o climă tropicală, cu precipitații bogate și trei perioade distincte în timpul anului. Sezonul ploios are loc între iunie și octombrie, sezonul rece se desfășoară între noiembrie și februarie, iar sezonul cald și secetos are loc între lunile martie și mai. Deși perioada sezonului ploios este considerată extrasezon, sunt unele zone în care nu plouă deloc, iar stațiunile sunt mai puțin aglomerate. Malaysia este situată între tropice, astfel că zona este caracterizată de fluctuații anuale minore de temperatură, dar fluctuații zilnice mai pronunțate. Temperaturile medii înregistrate sunt de 32℃ în timpul zilei și de 20℃ în timpul nopții. Perioada optimă de vizitare a Malaysiei se înregistrează între lunile mai și septembrie. Sezonul ploios se desfășoară între aprilie și mai pe coasta vestică și noiembrie și ianuarie pe coasta estică.

CE SĂ VEZI

Filipine este un tărâm al minunilor naturale, cu o multitudine de frumuseți interesante. Capitala țării, Manila, îmbină tradiționalul cu modernul, terasele de orez din Banaue vechi de peste 2000 ani sunt considerate „a opta minune a lumii”, Dealurile de Ciocolată sunt formațiuni ondulate rezultate în urma depunerii succesive de straturi de lavă, iar pitorescul lac vulcanic Taal este amplasat pe insula Luzon și are o altă insulă în interiorul său! Boracay, insula despre care se spune că ar fi cea mai exotică insulă a lumii, este celebră pentru plaja cu nisip alb, White Beach, inclusă constant în topul celor mai bune plaje ale lumii.

Nici Malaysia nu se lasă mai prejos, cu un șarm unic și tradiții uimitoare. Orașe coloniale pitorești, păduri tropicale virgine și plaje minunate își așteaptă vizitatorii. Kuala Lumpur, capitala Malaysiei, impresionează prin amestecul dintre arhitectura modernă și cea tradițională, Melaka este cel mai vechi oraș al țării, Ipoh este orașul comerțului, iar Klong este cel mai mare port. Cele peste 12 parcuri naționale promovează turismul ecologic. Dintre acestea, cel mai important este Parcul National Muntele Kinabalu. Insula Penang este recunoscută pentru patrimoniul său cultural, plajele și mâncarea bună, iar insula Langkawi este recomandată celor ce vor o vacanță într-o destinație liniștită, cu numeroase facilități de agrement.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Tu ce alegi? Nu rata noile oferte din Colecția Vara Exotică - Exotic Escape®: Filipine și Malaysia.