Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII - Parcuri de Distracții: PortAventura, Salou, Spania vs Europa-Park, Rust, Germania

Travel Tips CityBreak Special

Unele dintre cele mai frumoase parcuri de distracții din lume, cu atracții atât pentru copii, cât și pentru adulți, se află în Europa. Iar PortAventura și Europa-Park se numără cu siguranță printre acestea.

Pe tine care te inspiră? 😄

LOCALIZARE

PortAventura este situat în orașul Salou din provincia Catalonia, Spania, la doar o oră distanță de Barcelona. Parcul a fost deschis la 1 mai 1995 și primește anual în jur de 4 milioane de vizitatori. Este cel mai vizitat parc din Spania și al 6-lea din Europa. Europa-Park este cel mai mare parc din Germania și a fost inaugurat la 12 iulie 1975. Este localizat în Rust, în sud-vestul Germaniei, între Freiburg și Strasbourg. Parcul primește în jur de 6 milioane de vizitatori în fiecare an.

ATRACȚII

PortAventura include cinci zone tematice bazate pe diverse civilizații Mediterania, Vestul Sălbatic, Mexic, China și Polinezia și o zonă bazată pe programul educațional Sesame Street, deschisă în anul 2011. Mediterania reproduce un oraș de coastă catalan, iar principala atracție este Furius Baco, cel mai rapid roller coaster din Europa. Vestul Sălbatic are ca temă un vechi oraș vestic și atrage în special adulții cu roller coaster-ul Stampida. În zona Mexicului se află atracțiile înfricoșătoare ale parcului, zona Chinei este cea mai mare din parc și îl are ca personaj principal pe Marco Polo, iar Polinezia este zona mai liniștită, perfectă pentru relaxare.

Europa-Park este împărțit în 15 zone cu nume de țări europene, parcul având ca tematică reprezentarea la scară miniaturală a principalelor atracții ale acestor țări. Se regăsesc aici 12 roller coastere, cel mai vechi fiind Alpenexpress Enzian, ce trece printr-o mină de diamante, iar cel mai nou este Arthur, un rollercoaster electric interior/exterior suspendat. Alte atracții importante includ cursa cu mașini Silverstone Race Track, Atlantica SuperSplash, Chocoland, Volo da Vinci, Fjord-Rafting sau caruselul Olandezul Zburător.

CUM AJUNGI ACOLO

Pentru a ajunge la PortAventura se zboară către Barcelona, distanța dintre cele două fiind de doar 85 km. Mai multe companii oferă zboruri directe din România, iar între Barcelona și Salou există mai multe variante de transfer: cu trenul, cu autobuzul, transferuri de grup sau private, închirierea unei mașini sau cu taxiul. Europa-Park se află la 60 km de aeroportul din Strasbourg, la 100 km de Aeroportul Basel-Mulhouse-Freiburg și 176 km de aeroportul din Stuttgart. Din București există variante de zboruri low-cost către Basel și Stuttgart, iar opțiunile de transfer către parc includ tren, autobuz sau închirierea unei mașini.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Distracție pentru toată familia în cele mai frumoase parcuri de distracții ale Europei! Tu ce alegi? PortAventura sau Europa-Park?