Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 atracții de neratat în Munchen

Travel Tips CityBreak Special

Munchen este o populară destinație turistică, fiind numit și “Capitala secretă a Germaniei”. Renumit pentru faimosul festival Oktoberfest, una dintre cele mai bune berării din lume – Hofbrauhaus, mașinile BMW și muzica în stil bavarez, Munchen este un oraș de neratat!

Iată ce trebuie neapărat să vizitezi când ajungi aici.

✔ Marienplatz, piața centrală a orașului, a fost inima acestuia chiar de la înființarea sa, în 1158. Și-a primit numele de la statuia aurită a Fecioarei Maria din centrul său și este dominată de clădirea noii primării, Neues Rathaus, construită în stil neogotic și care acoperă 9159 m². Ceasul turnului primăriei, Glockenspiel, este ornat cu mici figurine acționate la diverse ore și care reprezintă scene medievale.

✔ Frauenkirche sau Catedrala din Munchen este probabil simbolul orașului, construită în stil gotic la sfârșitul secolulul al 15-lea. Exteriorul se remarcă prin două turnuri în formă de domuri, cu o înălțime de 99 metri, vizibile din orice punct al orașului.

✔ Allianz Arena, gazda celor două echipe ale orașului, Bayern Munchen și Munchen 1860, este o adevărată minune arhitecturală și un must-see pentru turiștii pasionați de fotbal. Pereții stadionului cu o capacitate de 75 000 locuri sunt realizați din pernuțe gonflabile ce pot fi luminate în culorile uneia dintre cele două echipe.

✔ Muzeul BMW este găzduit de o clădire impresionantă, în stil futurist. Aceasta are o formă rotundă, de deasupra fiind vizibilă sigla BMW. Întreaga istorie a uzinei automobilistice poate fi descoperită aici, iar la câțiva pași se află chiar sediul principal al Bayerische Motoren Werke AG, o clădire ce imită un motor în patru cilindri.

✔ Castelul Nymphenburg, construit la sfârșitul secolului al 17-lea pentru a celebra nașterea moștenitorului tronului, Max Emanuel, este o impunătoare construcție în stil gotic. Castelul este înconjurat de un parc imens cu grădini superbe, fântâni arteziene și iazuri. Fațadele centrale sunt vopsite în alb, iar acoperișurile sunt roșii.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Descoperă cele mai interesante atracții din Munchen cu un CityBreak Special CMB!