Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Lisabona vs Malaga

Travel Tips CityBreak Special

Te gândești la un CityBreak însorit? Lisabona și Malaga sunt două orașe încântătoare, scăldate de soare, aflate în Peninsula Iberică, ce își surprind vizitatorii de fiecare dată.

Pe tine care te încântă mai mult?

LOCALIZARE

Lisabona este cea mai vestică dintre capitalele Europei, fiind situată pe țărmul Oceanului Atlantic, la gura de vărsare a râului Tejo. Deși este una dintre cele mai mici capitale europene, cu o suprafață de doar 100 km², mai puțin de jumătate din suprafața Bucureștiului, Lisabona este cel mai mare oraș al Portugaliei și constituie legătura între continentul european, cel african și cel american. Malaga este situată în sudul Spaniei, pe vestita Costa del Sol, fiind al șaselea oraș al țării după numărul de locuitori. Este totodată și cel mai sudic mare oraș al Europei, fiind amplasat la doar 120 km de coasta nordică africană.

ATRACȚII TURISTICE

Cea mai vizitată parte a Lisabonei este orașul vechi, situat pe șapte dealuri joase și considerat un muzeu în aer liber. Printre atracțiile ce nu trebuie ratate aici se numără El Torre de Belem - simbol național, o fortăreață cu rol de apărare, Castelul Sao Jorge - vizibil din orice punct al Lisabonei, Mănăstirea Jeronimo - un simbol al puterii Lisabonei în epoca Marilor Descoperiri Geografice, Podul Vasco da Gama - cel mai mare pod din Europa sau Oceanarium Lisabona - unul dintre cele mai mari aquarium-uri din lume, construit chiar pe râul Tejo.

Și în Malaga, centrul istoric este principala atracție, cu monumente surprinzătoare. Este bine de știut și că orașul dispune de 16 plaje, dintre care Malagueta este cea mai căutată. Merită vizitate și Catedrala din Malaga - una dintre cele mai impunătoare construcții ale orașului, Muzeul Picasso - cel mai mare și cunoscut muzeu dedicat artistului născut aici sau Castelul Alcazaba - o fortificație maură construită pe locul unei cetăți romane.

TRANSPORT

Lisabona are o rețea destul de dezvoltată a transportului în comun și dispune de o rețea de 4 linii de metrou, trenuri, tramvaie și autobuze. Pe 3 dintre liniile de tramvai circulă vehicule vechi, acestea fiind adevărate obiective turistice în sine, iar pe linia 15, cea care unește Piața Comerțului de Belem, sunt utilizate vehicule moderne. Fiind construit pe mai multe dealuri, unele străzi sunt prea înguste pentru a se circula cu mașina, astfel că în acea zonă transportul este asigurat de trei funiculare și un lift.

În Malaga, transportul în comun este asigurat de rețeaua de autobuze operate de Empresa Malagueña de Transportes. Există în jur de 50 linii ce acoperă întreg orașul. Rutele centrale, cele mai aglomerate, operează la un interval de câteva minute, de la primele ore ale dimineții până la miezul nopții. Există și 3 linii de autobuze nocturne.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Două orașe însorite, două CityBreak-uri Speciale din Colecția Culorile Orașului - City Colours®: Lisabona și Malaga.