Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 plaje de neratat în Sri Lanka

Travel Tips Sejur Exotic Vara Exotică

Marco Polo spunea că după ce descoperi frumusețile din Sri Lanka, nu poți decât să fii de acord cu faptul că țara asiatică este una dintre cele mai frumoase insule din lume. Și când spunem insulă, nu putem să nu ne gândim la plaje!

Iată care sunt cele mai frumoase plaje din Sri Lanka!

✔ Plaja Unawatuna, situată în orașul cu același nume din sudul insulei, în provincia Galle, este recunoscută pentru apele sale liniștite. Are formă de semilună, nisipul este auriu, iar apa are o culoare turcoaz superbă. Tot aici pot fi admirate și broaștele țestoase care își depun ouăle în cuiburile de pe plajă și pot fi practicate scubadiving și snorkeling.

✔ Plaja Bentota este mai puțin aglomerată, fiind recomandată celor ce caută liniște și relaxare, departe de agitație. Este situată tot în provincia Galle și are o lungime de 8 km! Printre sporturile ce pot fi practicate aici se numără waterski-ul și plimbări cu canoele. Această locație este cunoscută și pentru turismul medical, pentru spa-uri și terapiile ayurveda.

✔ Plaja Mirissa este situată în apropiere de cel mai sudic punct al insulei și este locația ideală pentru înot. Partea vestică a plajei este cunoscută pentru sporturile de apă, în special surfing, dar și pentru prezența unui recif de corali. Totodată, Mirissa este recunoscută ca fiind principala destinație din Sri Lanka pentru privitul balenelor.

✔ Plaja Arugam Bay, situată pe coasta sud-estică a insulei, este apreciată în special de iubitorii de surfing. Valurile de aici sunt excelente pentru practicarea acestui sport. În lunile de iarnă, plaja este plină de păsări migratoare. Apele de aici sunt foarte căutate și de pasionații fotografiilor subacvatice.

✔ Plaja Koggala, aflată în Provincia Galle, se remarcă prin nisipul fin și curat, fiind o destinație liniștită și deloc aglomerată. Peisajele de aici se numără printre cele mai fotografiate locuri din Sri Lanka, iar printre sporturile acvatice practicate se numără surfingul, divingul și snorekilngul. Câteva specii rare de țestoase își depun ouăle pe această plajă.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Alege o vacanță din Colecția Vara Exotică - Exotic Escape™ pe cele mai frumoase plaje din Sri Lanka!