Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII în CANARE: Gran Canaria vs Fuerteventura

Travel Tips Sejur Exotic Vara Exotică

Insulele Canare sunt alegerea ideală dacă îți dorești o vacanță exotică, însă într-o destinație apropiată. Gran Canaria și Fuerteventura, două dintre cele mai apreciate insule ale arhipelagului, te vor cuceri cu siguranță de la prima vizită!

LOCALIZARE

Gran Canaria și Furteventura fac parte din Arhipelagul Canarelor, numărându-se printre cele 7 insule principale, alături de Tenerife, Lanzarote, La Palma, La Gomera și El Hierro. Gran Canaria este cea de-a treia insulă ca mărime a arhipelagului, fiind numită și “un continent în miniatură”, datorită diversității climatice și geografice de pe suprafața sa de 1560 km². Capitala insulei este orașul Las Palmas de Gran Canaria. Fuerteventura este a doua insulă ca mărime a arhipelagului după Tenerife, cu o suprafață de 1659 km². Este cea mai veche și cea mai apropiată de Africa din grupul celor 7 insule, la doar 97 km, fiind totodată și cea mai aridă dintre acestea. Principalul oraș al insulei și capitala este Puerto del Rosario.

PLAJE

În Gran Canaria, turiștii pot alege între peste 130 plaje cu diferite particularități și tipuri de nisip, întinse pe cca. 50 km. Las Maspalomas, împreună cu Playa del Ingles, situată în imediata apropiere, se întind pe cca. 6 km. Alte plaje preferate de către turiști sunt Las Canteras, Playa Guayedra, San Agustin, Amadores sau Puerto de Mogan.

Și Fuerteventura se bucură de plaje variate, de la cele cu nisip alb sau auriu la cele cu nisip vulcanic. Dintre cele cca. 150 plaje, cele mai bune sunt considerate cele din peninsula Jandia: Playa de Sotavento, Playa de Cofete sau Playa de Matorral.

ACTIVITĂȚI

Gran Canaria și Fuerteventura nu sunt doar destinații pentru plajă și soare. Pe lângă elementele fascinante ale reliefului, turiștii se pot bucura în Gran Canaria și de o istorie bogată, ce se reflectă prin muzee, elemente de arhitectură și de sculptură. În Las Palmas pot fi vizitate Casa de Colon sau Muzeul Canarelor. Se evidențiază aici și numeroase parcuri acvatice și de distracție, precum Aquasur, Ocean Park, Palmitos Park sau Holiday World.

În Fuerteventura, declarată rezervație a naturii, pot fi admirate peisaje surprinzătoare, precum câmpii întinse ce contrastează cu munții vulcanici sau cu dunele de nisip ce fac parte din Parque Natural de Corralejo. Muntele Tindaya este muntele sacru al băștinașilor, considerat ca având proprietăți magice. Aici există peste 100 sculpturi care atrag numeroși turiști, dar și localnici ce vin anual în pelerinaj. Muntele Jandia este cel mai înalt munte al insulei, ideal pentru drumeții, iar Baku Water Park, situat în apropiere de Corralejo, oferă o gamă variată de distracție pentru întreaga familie.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Profită acum de noile oferte din Colecția Vara Exotică - Exotic Escape®: Gran Canaria și Fuerteventura!