Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 atracții de neratat în Valencia

Dacă te gândești să vizitezi Valencia, vei avea parte de o experiență unică. Cel de-al treilea oraș ca mărime al Spaniei are multe de oferit, de la muzee incredibile la o viață de noapte animată, de la restaurante de primă clasă la plaje superbe, precum și un amestec armonios între istorie și modernitate.

Iată ce trebuie neapărat să vizitezi când ajungi aici:

✔ Orașul Artelor și Științelor este probabil principala atracție a Valenciei. Complexul futurist amplasat la periferia orașului, proiectat de arhitectul Santiago Calatrava cuprinde un cinematograf IMAX, un muzeu al științelor, un acvariu oceanografic în forma unui val, o sală de operă în forma unui vas și un planetariu.

✔ Catedrala Santa Maria, construită pe locul unei moschei, se remarcă prin amestecul stilurilor. Deși fațada sa este în stil baroc, restul exteriorului și interiorul sunt construite în cea mai mare parte în stil gotic. Se spune că aici se află Sfântul Graal, pocalul din care Iisus a băut la Cina cea de Taină.

✔ La Lonja de la Seda este o impresionantă clădire construită în stil gotic, folosită în trecut pentru comerțul de mătase, de unde și-a primit și numele. Este înscrisă pe lista Patrimoniului Mondial al UNESCO, iar sălile sale sunt decorate superb. Atrage atenția sala principală, cu coloanele sale ce reprezintă palmieri ce ating cerul în paradis.

✔ Torres de Serrano sunt două turnuri ce reprezentau principala intrare în oraș. Acestea au făcut parte din vechiul zid de apărare al orașului, “Muralla Cristiana”. De-a lungul timpului, au servit drept temniță sau arc de triumf pentru diferite festivități.

✔ Corida din Valencia, folosită pentru luptele cu tauri, este una dintre cele mai mari astfel de arene ale Spaniei. Construită între anii 1850 și 1860 în stil neoclasic este asemănătoare Colosseumului roman. Are o înălțime de cca. 20 metri și un diametru de 52 metri, 4 galerii și 384 arcuri.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Descoperă cele mai interesante atracții din Valencia cu un CityBreak Special CMB!