Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Doha vs Dubai

Travel Tips Sejur Exotic Vara Exotică

Doha, capitala Qatarului și Dubai, unul din cele șapte emirate ce constituie Emiratele Arabe Unite sunt două orașe apropiate, aparținând aceleiași culturi, care însă se diferențiază și impresionează printr-un farmec propriu.

Tu pe care îl preferi?

LOCAȚIE

Dubai este situat pe coasta estică a Peninsulei Arabe, în colțul sud – vestic al Golfului Persic, la o distanță de aproximativ 120 km de capitala țării, Abu Dhabi. Dubai este recunoscut la nivel mondial pentru ospitalitatea locuitorilor săi și beneficiază de soare pe tot parcursul anului, zone deșertice spectaculoase, plaje minunate, hoteluri luxoase și mall-uri uriașe, atracții fascinante și o comunitate economică înfloritoare. Doha este capitala Qatar-ului și se află în estul țării, în municipalitatea Ad Dawhah. Este cel mai important oraș al țării, centrul economic, legislativ și turistic și adăposteste 50% din populația întregii țări. Ca multe orașe din regiune, Doha se remarcă printr-un amestec între tradițiile arabe antice și viața metropolitană modernă.

ATRACȚII

Dubai este cunoscut în special datorită construcțiilor unicat. Burj Khalifa este cea mai înaltă clădire din lume, cu o înălțime de 829 metri. Burj Al Arab, cu cei 321 metri, este unul dintre cele mai înalte hoteluri din lume. Insulele Palmier sunt cele mai mari 3 insule artificiale din întreaga lume, iar Moscheea Jumeirah este cea mai mare moschee din oraș, construită încă din Evul Mediu, fiind un exemplu perfect al arhitecturii islamice.

Doha combină într-un mod atractiv arhitectura modernă cu cea tradițională arabă. Unul dintre simbolurile Qatarului este Muzeul de Artă Islamică, amplasat pe o insulă special amenajată, într-o clădire spectaculoasă, sub forma unei fortărețe postmoderniste. Acesta adăpostește cea mai mare colecție de artă islamică din lume, cu obiecte aduse de pe trei continente. Nu trebuie ratate nici piața Souq Waqif, Marea Moschee din Doha, Forturile Al Zubara și Al Koot, Satul Tradițional din parcul Al Rumeilia, Orașele Culturii sau Stadionul. Doha Corniche este o zonă de promenadă în formă de palmier, ce se extinde pe 7 km de-a lungul mării, aliniată de hoteluri, restaurante, magazine și plaje.

SHOPPING

Dubai este un paradis al pasionaților de cumpărături și mulțumește pe toată lumea, indiferent de gusturi. Locurile preferate de aceștia sunt Piața de Aur sau Gold Stouk și Piața de Mirodenii. Dintre cele peste 25 de centre comerciale, Dubai Mall este cel mai mare, cu peste 900 de magazine de firmă, un patinoar și un acvariu. Și Doha face parte din grupul orașelor ce impresionează prin nenumăratele posibilități de shopping. În ceea ce privește partea tradițională, Souq Waqif este cea mai aglomerată piață a orașului, cu o vechime de 100 ani. Iar pentru cei ce preferă modernitatea, cele mai renumite case de modă sau reprezentanțe ale brandurilor de lux de mașini, bijuterii sau telefoane pot fi vizitate aici. Cele mai importante centre comerciale sunt Villaggio Mall, inspirat de arhitectura venețiană și unde poți să faci o plimbare cu gondola, City Center, unul dintre cele mai vechi mall-uri ale orașului și Hyatt Plaza, mai mic și mai puțin aglomerat.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Două orașe incredibile, două vacanțe speciale din Colecția Vara Exotică - Exotic Escape®: Doha și Dubai!