Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII în Oceanul Indian: Zanzibar vs Mauritius

Travel Tips Sejur Exotic Vara Exotică

Dacă plănuiești o vacanță specială, pe o insulă tropicală, probabil te gândești la plaje umbrite de palmieri și la ape limpezi, de culoarea turcoazului. Iar Zanzibar și Mauritius, cele două destinații africane, îndeplinesc cu siguranță aceste condiții.

Pe tine care te atrage mai mult?

LOCAȚIE

Arhipelagul Zanzibar este situat lângă coasta est-africană și este alcătuit din două insule mai mari, Unguja și Pemba și alte câteva insule mai mici. Arhipelagul este o regiune semi-autonomă a Tanzaniei și are o suprafață totală de 2462 km². Capitala acestuia este Zanzibar City, din care face parte și Stone Town, centrul istoric al orașului, înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Mauritius, insula vulcanică înconjurată de apele Oceanului Indian are o suprafață totală de 2040 km². Înconjurată de cea mai mare barieră neîntreruptă de corali din lume, Mauritius face parte din insulele Mascarene, alături de insulele Saint Brandon, Réunion și Rodrigues.

PLAJE

Plajele din Zanzibar se remarcă prin frumusețea lor și peisajele incredibile pe care le oferă. Însă este foarte posibil să întâlnești dhow-urile cu pânze albe sau pescari ce își aduc captura la țărm, deși sunt destule plaje unde întâlnești doar palmierii ce întregesc peisajul paradisiac. Se remarcă Nungwi, cunoscută pentru atmosfera animată și petrecerile de aici, Kendwa, cu o atmosferă relaxată, recomandată celor ce caută liniște, Paje, preferată de cei ce vor să înoate în ocean, să facă scubadiving, windsurfing sau kite-surfing sau Kiwengwa, unde nisipul pare să nu se mai sfârșească.

Plajele din Mauritius sunt renumite ca fiind printre cele mai frumoase din lume. Ideale pentru a te relaxa alături de un cocktail delicios și admirând palmierii, acestea sunt plaje publice, astfel că te poți bucura de ele oricând. Cele mai apreciate plaje din Mauritius sunt Blue Bay, situată în golful cu același nume, este un parc marin protejat, Moint Choissy, flancată de arborii pereni de casuarina, sau plaja din Flic en Flac, cea mai animată, cu numeroase baruri pe promenadă.

ACTIVITĂȚI

Zanzibar se concentrează în special pe relaxarea rustică și pe experiențele autentice. Poți alege între tururi ale serelor de condimente, excursii către Stone Town, centrul antic al Zanzibarului, ce s-a păstrat identic de-a lungul timpului sau explorarea vieții sălbatice, ce include specii unice precum maimuța Red Colobus. Sigur, trebuie încercate și scubadiving-ul, kite-surfing-ul sau snorkeling-ul.

Mauritius este un adevărat paradis pentru iubitorii sporturilor acvatice. Poți încerca aici windsurfing, scubadiving, plimbări cu canoele sau snorkeling. Și pe uscat există numeroase astfel de posibiltăți de petrecere a timpului liber, precum tiroliana, plimbări cu ATV-ul sau drumeții prin pădurea tropicală.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Tu ce alegi? Nu rata noile oferte din Colecția Vara Exotică - Exotic Escape®: Zanzibar sau Mauritius.